Kärlek, del 1

hearttoheart.jpg

När man säger ordet kärlek är det många som bara tänker på relationen mellan två personer i ett förhållande – kille & tjej, man & kvinna. Men jag vill prata om kärlek i en vidare mening. Jag menar att den kärlek som jag känner till mina barn, mina föräldrar och till riktigt goda vänner är precis lika verklig. Det är inte samma sorts kärlek, men det är äkta varma känslor som ibland är så påtagliga att man blir helt varm inombords.

Jag har inte tänkt så noga på det tidigare, men det är en viktig ingrediens som måste finnas med för att det ska funka: Kärleken kräver ett gensvar. Om vi inte får det slocknar lågan så småningom. Jag tror att det bara är Gud som kan fortsätta älska i all oändlighet, även om han inte får samma känslor tillbaka.

När jag t ex träffar min jättegoa kompis Re, som är 15 år, sprudlar det av kompis-kärlek mellan oss. Jag blir så där riktigt glad att se henne och jag märker att hon känner likadant. Då finns alla förutsättningar för att kärleken ska bestå och växa. Jag har en rad såna vänner och det får mig att känna mig lyckligt lottad.

Så var inte rädd att visa att du tycker om nån eller att säga det rent ut. Vi behöver mer kärlek för att värma upp vårt frostiga land.

7 svar to “Kärlek, del 1”

 1. Svante Says:

  Svårt att inte hålla med. Inte tänkt direkt på det tidigare heller men nu har jag fått en lite att tänka på =) Ska bli intressant vad du väcker vid liv i de andra delarna.

 2. Madde Says:

  Jag håller absolut med dig, visst måste kärleken få ett gensvar för att bestå och även kunna växa, annars blir det svårt att hålla lågan uppe. Det kom en liten bild för mig; kärlek utan gensvar är som ett ljus, det brinner ett tag men till slut tar det slut, men är man två så kan man turas om att passa ljuset och se till att det alltid finns stearin och veke… kanske inte den bästa liknelsen men ändå… en liten fundering så här på måndagskvällen 🙂
  Take care Tony!!

 3. gladatony Says:

  Hej Madde!

  Det var väl ingen dålig fundering. Ett ljus lyser ju upp i omgivningen och på samma sätt märks kärlek och kanske kan smitta av sig.

 4. Anna Says:

  Du borde ge ut en vishetsbok tycker jag! Älskar dig pappa!

 5. gladatony Says:

  ”The eternal undoubtable wisdom by Tony B – Part 1”. Finns i handeln våren 2008.

 6. Ulla Says:

  Tony Tony!!!

  Du har verkligen kunnat fånga det det där =)
  Kärlek till vänner är nåt alldels fantastiskt. När du skrev om din 15åriga vän då hoppade mitt lilla hjärta till! Äntligen en till som fattat att vänskap INTE beror på ålder!
  Många gånger har jag undrat om det är nåt fel på mej, pga alla konstiga reaktioner jag får när jag råkar tala om att några av mina absolut närmsta vänner är 15-20 år yngre än mej själv. Jag älskar de vännerna och utan dem skulle jag inte orka leva, känns det som iaf =)

  Tack Tony, Tack för dessaa små vishetens sanna ord!!!

  KRAM Ulla

 7. Maria Blåberg Says:

  Klockrent!! Jag köper boken!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: