Kärlek, del 2

ido.jpg

Håll i dig nu, kära läsare, för dagens statement kanske går på kollisionskurs med vad du alltid har tyckt och trott: Kärlek handlar inte i första hand om känslor!

Jo, jag vet. Det är så klart massvis av känslor inblandade när det handlar om kärlek. Men enligt min åsikt är känslorna en mycket trevlig bonus som man liksom får på köpet. Garneringen på tårtan. Pärlsockret på bullen.

När jag säger detta, är min annars lätt förvirrade hjärna plötsligt knivskarp: Kärlek är inte känslor, utan handling! Det är alltså något man gör, inte bara något man känner. Det känns som att det ligger en extra betydelse, när man i vigslar på engelska svarar ”I do” i stället för ”Yes”.

Att ”göra” kärlek handlar om att ta reda på vad som får din partner att känna sig älskad och sen göra det. Det kan handla om komplimanger, fysisk beröring, göra tjänster eller nåt annat. Din partner kanske känner sig älskad om du diskar, även om du själv tycker att det är obegripligt.

I alla längre kärleksrelationer kommer perioder när känslonivån inte är högst upp i topp. Om man då har inställningen att kärlek är handling, älskar man ändå. Därför att det är det rätta att göra och därför att det är något som man en gång för alla bestämt sig för. Och då kommer känslorna snart tillbaka som ett brev på posten.

Annonser

5 svar to “Kärlek, del 2”

 1. Ola Says:

  bra sagt Tony!

 2. Alexandra Says:

  Är det därför bengt kollar på mig lite smågulligt när jag
  städar bilen…..han tror att jag egentligen säger I lööööv you.

 3. Madde Says:

  Jag rös hela tiden när jag läste! 🙂 Jag håller så med dig!!! Jag brukar påstå att ‘att bli tillsammans är ett känslobeslut, att gifta sig är ett viljebeslut. Att hålla ihop resten av livet kan ibland vara jobbigt, men vi vill, och därför hänger det inte på känslorna’ och det du säger att ”kärlek är handling” är ett så otroligt bra begrepp på det hela!! mycket bra sagt!

 4. Lina Says:

  Så man borde gifta sig på engelska så man får säga ”I Do” istället för ”ja”?

 5. Etta nolla nolla! « Ditt & datt Says:

  […] Rätt sida, Jakandets lov, Miljonär-tänkandet och Hinkvis. Eller mitt recept på hur man kan få kärleken att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: