Scen-liv

juligen.jpg

”Vi gör en julmusikal!” sa min vän R vid mitt köksbord den 8 oktober. Alla som var med tyckte det lät som en kul idé. Vi anade inte då vilket oerhört arbete vi hade framför oss och hur mycket tid vi skulle behöva lägga.

I lördags (exakt två månader efter att idén föddes) framförde vi musikalen ”Nu är det jul (igen)” i Aneby Konserthus. Hela dagen fram till första föreställningens början var ett enda stort kaos. Vi hade räknat med att repa hela musikalen fyra eller fem gånger den dagen, men det blev en och en halv.

Men när publiken var på plats och ridån gick upp, flöt allting på ett helt fantastiskt sätt. Över 40 personer var engagerade som skådisar, sångare, musiker, dansare, konferencier, ljud- och ljusansvariga, scenarbetare, biljettförsäljare, fikaansvariga mm. Och i kulisserna fanns min vän E (15 år) som var koordinator och hade stenkoll på allt som hände. Utan henne hade det inte funkat.

Att döma av de massor av positiva kommentarer vi fick efteråt, blev musikalen en braksuccé!

Och nu efter två föreställningar är allting över. Det känns som om det här bara var premiären. Hade vi haft tid och pengar hade vi gärna kört varje kväll ända fram till jul.

Vi har satsat massor av tid och kraft, men det var det värt. Människor kom och blev berörda av det vi ville ha sagt. Själva är vi lite trötta, men mycket nöjda med vad vi har åstadkommit.

Annonser

Ett svar to “Scen-liv”

  1. Svante Says:

    Oh vad jag gärna hade sett musikalen!
    Jag hoppas ni filmade den, kanske kan lägga upp den på youtube eller något =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: