Hur goda vänner blir godare

skapligt2.jpg

Nu när vårt mäktiga musikalprojekt är genomfört, har ett visst lugn infunnit sig. Ett andrum. En parkeringsplats med utsikt och tid för insikt.

Äntligen hinner jag stanna upp och tänka på allt som den här processen har gett oss. Visst, vi har fått massor av lovord och uppskattning och vi har fått glädjas åt att ha lyckats i våra avsikter. Men det finns fler plusvärden än så.

Vi i SKAPLIGT-gänget har lärt oss jättemycket om hur ett stort projekt ska genomföras. Vi har insett att vi inte kan lita på att andra känner samma engagemang som vi, vilket betyder att vi själva har fått jobba lite hårdare. Vi har mer än någonsin lärt oss att sätta oss in i publikens situation: Hur ska vi uttrycka oss för att nå fram? Hur uppfattas det vi framför? Hur balanserar vi vårt framförande så att det tas emot på rätt sätt?

Men framför allt har vi fått se hur det här har påverkat vår vänskap. Visst kan man träffa goda vänner år efter år och fika, prata eller se en bra film. Men att jobba med ett gemensamt projekt och sträva mot samma mål, det fördjupar vänskapen på ett speciellt sätt.

Då lär man sig respektera de andras åsikter och talanger och relationen blir mer och mer tajt. Och när man är framme vid målet får man känna att delad glädje verkligen är dubbel glädje.

Annonser

Ett svar to “Hur goda vänner blir godare”

 1. Garbis H. Sarafian Says:

  Halloj Tony.
  Du var kanonduktig som lodis.
  BRA tryck på det mesta i denna musikal!!!
  Den var roligt, iaf bakifrån.

  Garbis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: