Mitt hjärta smälter

agnes.jpg

Jag kapitulerar! Det är lika bra att erkänna det. MQ:s julreklam med Måns och Agnes gick rakt in i hjärtat på mig, precis som på de flesta andra. Vem hade trott det härom året när vi fick se de här två ducka för Idol-juryns ocensurerade kommentarer? Men nu kan man bara gratulera MQ. De kunde inte ha gjort mer rätt i sin julkampanj. Låten och videon hör till dom mest nedladdade just nu.

En nära släkting till mig satte nästan i halsen när hon såg reklamfilmen första gången. Hon ropade rätt ut: ”Hon får kyssa Måns!”. Och det är klart, hade jag varit hundra år yngre så hade jag antagligen ropat samma sak fast tvärtom: ”Han får kyssa Agnes!”.

Det är nånting med jultiden som påverkar oss på ett positivt sätt. Det är som om alla juleljus får våra frusna nordiska hjärtan att smälta lite grann. Vi blir extra mottagliga för varma känslor och positiva budskap. Vi sänker garden och erkänner att vi behöver kärlek, omtanke och goda vänner.

Kanske beror det på att vi vet att många är oerhört ensamma under julen – ännu mer än annars. Då blir vi desto mer tacksamma för den närhet vi får, även om den är liten. Och just därför har också Röda Korset gjort helt rätt med sin kram-kampanj.

Och tänker man på vad julen egentligen handlar om, så är det de som har det sämre som står i fokus. Han som föddes för länge sen och bäddades ner i en krubba bland kossorna och som blev flykting redan som nyfödd, visste hur de svagaste i samhället hade det. Hur den händelsen har lett till köphysteri med julklappar som kostar tusenlappar är en gåta.

Så kom ihåg det som är viktigast i jul. Ta hand om varandra, slösa med kärleken, ring nån som är ensam. Och gör som Röda Korset: Krama varandra!


Annonser

3 svar to “Mitt hjärta smälter”

 1. Calle Says:

  Jag kan faktiskt inte hålla med tyvärr. Julen påverkar inte mig på ett positivt sätt. Jag känner tvärtom en massa krav och en total avsky för kommersen och hysterin kring allting. Det är den enda dagen på året man absolut inte kan slippa ifrån utan man tvingas in i firandet även om man inte vill. Alla ens vänner firar jul med sina familjer och man föräntas göra detsamma själv. Själv har jag 3 jobbiga jular bakom mig då jag inte mått bra och eftersom julen är en tradition då man ska vara med sina nära och kära och frambringa glädje så är väl ett tvång till glädje det sista man behöver när man vandrar i mörkret. Detta har givetvis satt sig och gjort att jag spänner mig extra mycket och ställer in mig mentalt på att jul blir någonting jobbigt även i år. Men det blir ju inte direkt lättare av att man ständigt tvingas hålla uppe en fasad av att allt är ok för att inte vara någon glädjedödare.

  Jag har liksom förra året valt att inte önska mig några julklappar och inte inhandlat några själv heller. Jag vill helst slippa jul och framförallt denna mörka perioden på året. Jag vill ha sol, värme och långa dagar igen.

  Jag firar inte jul. Om det är någon dag på året då människor känner sig som ensammast och mår som sämst så är det nog på julafton. Den dagen då jag vill fira jul med lust så kanske jag gör det igen men sålänge det handlar om att uppfylla krav så vill jag inte.

 2. mliiiiiii Says:

  Hej!
  Tusen tack för din uppmuntrande kommentar! Jag ska helt klart ha dina ord i åtanke när jag vandrar genom livet. Kanske kan även jag hitta en upplyftande tro, vem vet.

 3. Mot oändligheten… och vidare! « Ditt & datt Says:

  […] och har varit med ett par gånger i Melodifestivalen och dessutom i 2007 års mest älskade julreklam. Den lite omogne Idol-deltagaren med pojkbandsvarning har visat sig vara en mångsidig artist, som […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: