Gran som byggsats

byggsats.jpg

Nog för att jag gillar julen, men jag får väl erkänna att slutklämmen inte riktigt är min grej. Nu har jag äntligen fått bort alla julprylar. OK, jag vet att Tjugondag Knut var för en vecka sen, men ingen är perfekt.

Under julen är vårt hem helt förändrat. Jag har flera staplar med julkartonger som jag tar fram i advent. När jag har plockat upp allt ur dom är det riktig julstämning hemma. Men vilken tid det tar efter jul när eländet ska bort!

Granen är ett kapitel för sig. När julen är slut behöver man bara ruska lite grann på den, så faller vartenda barr av. Jag vet inte vad jag gör för fel, för det är likadant varje år. En slags tradition, skulle man kunna säga.

Den som aldrig har varit med om detta, kan inte föreställa sig hur mycket barr det sitter på en gran. Det är kilovis! Och dom sticks! Man skulle egentligen kunna spara alltihop. Med klister och lite tålamod blir det en byggsats till nästa år.

Dålig idé. Jag slänger alla barr i soporna. Nu gäller det bara att göra sig av med det som är kvar av granen. Utan barr är den så naken att den ser generad ut. Förr om åren har jag smugit ut med den i skogspartiet bakom huset nån sen natt när grannarna sover.

Men i år har jag en ny idé. Jag ska som en god samhällsmedborgare köra den till tippen. Men jag vill inte lägga in det där stickiga och kådiga skelettet i bilen. Och någon vagn har jag inte. Så jag tänker ta den på släp utan vagn. Fast det får nog också bli nån sen natt. Annars tror folk att jag har blivit tokig på riktigt.

Annonser

Ett svar to “Gran som byggsats”

  1. Alexandra Pepin Says:

    Hej…
    Hm….jag konstaterade också igår att fast jag städat ut julen för över en vecka sen så hittar man alltid lite ”julslattar” lite här och där…någon liten ensam julängel i ett hörn….en julkula som hängde i en gardin.
    Nej lika glad som man är att plocka fram allt…lika glad är man när man får ta ner det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: