Duschning med förhinder

dusch.jpg

Vårt badrum ska bli fint, fick vi veta nyligen. Alla i bostadsrättsföreningen ska få nytt porslin och nya väggar och golv. Det är bara att tacka och ta emot.

Förra måndagen blev vi väckta tidigt. Det var hantverkarna som kom, högljudda och extremt morgonpigga. Ida SMS:ade till mig från sin säng och skrev: ”Pappa, dom skriker!”

Snickaren, rörmokaren, elektikerna och målaren rev ut allt och snart var badrummet grått och kalt. Under hela förra veckan sprang det folk in och ut ur huset. På fredagen var det mesta klart. Men elektrikerna lyste med sin frånvaro.

Helgen gick och på måndagen blev jag plötsligt varse att något luktade riktigt illa. I nästa ögonblick gick sanningen upp för mig: Det var jag som stank. Jag hade inte kunnat duscha på en hel vecka. Illa! Riktigt illa.

Nöden har ingen lag. Genom nån slags kombination mellan diskhon i köket och det halvfärdiga badrummet utan duschdraperi, lyckades jag bli presentabel igen.

När elkillarna inte kom nästa morgon heller, ringde jag och pratade med deras telefonsvarare. Ingen ringde tillbaka. Jag visste inte om jag vågade gå hemifrån. Tänk om de kom när jag inte var hemma och det blev ännu mer väntetid. Nu i eftermiddags fick jag äntligen tag på dem och fick veta att de kommer i slutet av veckan.

Två veckor utan något som annars är en självklarhet har varit värre än jag kunnat tänka mig. Men till helgen kan jag äntligen duscha på riktigt. Det borde firas med tårta!

3 svar to “Duschning med förhinder”

  1. Calle Rydberg Says:

    Dagens i-land helt klart. 🙂

  2. Svante Says:

    På den gamla goda tiden klarade man ju sig med ett julbad 😉

  3. Kan man längta efter att städa? « Ditt & datt Says:

    […] mina tidigare inlägg “Duschning med förhinder” och “En icke-praktikers vedermödor” har jag berättat om hur hantverkare har […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: