Film Film Film, del 2

film0021.jpg

Tänk vad olika man kan tycka…

Det finns hyfsade filmer och bra filmer. Och så finns det Filmer med stort F – såna som man har ett slags förhållande till. Filmer som man njuter extra mycket av och som man kan se hur många gånger som helst. Nu har min vän R dissat fyra såna Filmer.

Idag var hon och J hemma och fikade och då sa hon att Breakfast Club är en ”tråkig” film. Och för mig och många andra är den en kultklassiker som tar upp ungdomars situation på ett bra sätt. En annan film som hon har gett samma omdöme är Elizabethtown. Och den filmen som jag älskar, småskrattar mig igenom och blir varm inombords av.

Sen har vi världens bästa romantiska komedi Love Actually. Trots en del barnförbjudna inslag och ett språk som får öronen att krulla sig, är den helt fantastisk. Enligt R är den ”inget speciell” och ”sådär”. Och mästerverket Tillbaka till Framtiden avfärdar hon som ”über-töntig”.

Jag har stor respekt för det mesta hos R, men på det här området är vi helt enkelt inte kompatibla.

Ibland har jag och min vän K filmkvällar hos varann. Han och jag har delvis samma filmsmak, men det finns undantag. Den utmärkta thrillern Swordfish med John Travolta och Halle Berry har en smart intrig och actionscener som tar andan ur en. Men K förstår inte filmens storhet och tycker den är ”obegriplig”.

K har också en annan egenhet. Om tjejen i filmen ser för bra ut, är hon en ”dålig skådis” och detta kan ibland smitta av sig på hans omdöme om filmen.

Ja ja. Det är väl tur att man kan ha olika åsikter. Men det kan vara frustrerande när andra inte förstår att uppskatta filmer som man själv avnjuter med ett leende på läpparna.

Annonser

2 svar to “Film Film Film, del 2”

 1. Svante Says:

  Jag håller med dig Tony, Swordfish är riktigt bra!
  Har du sett The Prestige förresten? Det är en film du måste se om du inte gjort det.

 2. Pernilla Meijer Says:

  Ack! Vänner är en sak, filmvänner en annan!
  Love Actually är ju väldigt bra, tycker jag. Appropå de barnförbjudna scenerna så har vi ett ex inköpt i Kina där nakenscenerna är bortklippta..! Lite komiskt…
  Måste också tipsa; Darjeeling Limited! Går på bio nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: