Festivalyra

festival001.jpg

Nu är den igång igen – Melodifestivalen! Somliga rycker nog föraktfullt på axlarna och påstår att de inte bryr sig, men så är det inte för mig. I vår familj är Melodifestivalen en viktig och återkommande tradition. En festlig sådan.

Många med mig är nog lite förväntansfulla. Men hur många har glömt (eller förträngt) hur det gick sist? Segertippade The Ark hamnade på en 18:e plats efter att hela Östeuropa och Balkan hade röstat på varandra. Hoppas arrangörerna har ett bättre upplägg i år. Annars är väl både vi och ett antal andra länder uträknade redan från början.

Hur som helst är den svenska delen av festivalen väl värd att njuta av. Med flera deltävlingar, som det har varit de senaste åren, blir det underhållning i många veckor och dessutom känns det som om det blir större bredd och bättre kvalité på låtarna.

Första deltävlingen i Göteborg i lördags var en försiktig mjukstart (hoppas jag, för jag förväntar mig nåt bättre). Det vilade ett tyst ”jaha” över de flesta bidragen. Och som traditionen har varit de senaste gångerna, mixades sången ner och var lite svår att höra.

Christer Sjögrens låt kändes lite dammig. Men det var väl ingen som blev förvånad över att han och Amy Diamond gick vidare. Ingen av de andra artisterna har väl ett publikstöd som kan mäta sig med deras. Nu ser jag fram emot veckorna som kommer. Det kan bara bli bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: