En icke-praktikers vedermödor

spik.jpg

Ett barn skrev en gång i en uppsats: ”Jag har fyra systrar och tre bröder. Min pappa kan dessutom meka med bilen och snickra lite grann”.

Själv har jag fem barn, men kan varken fixa bilen eller snickra. Det finns dom som skulle säga att jag personifierar begreppet ”tummen mitt i handen”. Själv känner jag mig inte riktigt så hjälplös. Bara nästan.

Det betyder att bilen alltid lagas på nån dyrbar verkstad, vilket ibland får katastrofala följder för min ekonomi. Däremot brukar jag lyckas sätta ihop IKEA-möbler. Men inte utan en hel del besvär och rekordlång tidsåtgång. Jag lyckas ofta sätta nån av delarna bak-och-fram, för att sen ta isär alltsammans och börja om från början igen. Jag svär aldrig, men vid såna tillfällen önskar jag nästan att jag gjorde det.

Igår var det dags igen. Vårt torkskåp gick sönder härom veckan och jag hade fått ett nytt levererat i ett gigantiskt paket. Jag fick veta att det var hur enkelt som helst att installera det. Men när jag skulle flytta bort det gamla gick det inte, eftersom en kontrollpanel för värmesystemet stack ut några centimeter från väggen – precis så mycket att det var omöjligt att flytta bort skåpet.

Så jag ringde en elektriker, som skulle montera ner det där eländans panelskrället som satt så illa placerat. Elektrikern slängde en enda blick på problemet och frågade sen om garderoben till vänster om torkskåpet var fastskruvad. Jag svarade att jag trodde det. Den såg enormt solid ut. Men se det var den inte.

Elektrikern knuffade garderoben några centimeter och lämnade mig med det bredaste leende jag har sett på länge. Sen kunde jag byta ut torkskåpet utan problem eller blodsutgjutelse. Och elektrikern hade fått en rolig historia att berätta. Kul för honom.

Annonser

4 svar to “En icke-praktikers vedermödor”

 1. Svante Says:

  Haha, det är bra Tony! (Jag skrattar med dig, inte åt dig 😉 )
  Vad tog han betalt för de få minuterna?

 2. Kan man längta efter att städa? « Ditt & datt Says:

  […] mina tidigare inlägg “Duschning med förhinder” och “En icke-praktikers vedermödor” har jag berättat om hur hantverkare har blivit en del av min vardag. Och när de väl har […]

 3. Etta nolla nolla! « Ditt & datt Says:

  […] blogga. Många gillar till exempel att läsa om när jag har gjort bort mig. Här är ett par tips: En icke-praktikers vedermödor, När mitt finger gjorde ett felsteg och Mitt bilointresse. Och mina dramatiska upplevelser i […]

 4. Semlan som blev mitt fall « Ditt & datt Says:

  […] råkar jag in i löjliga situationer och andra gånger råkar jag ut för saker på grund av mitt eget löjliga beteende. På begäran ska jag nu berätta vad som hände mig […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: