När mitt finger gjorde ett snedsteg

tangenter.jpg

Dagens inlägg är en färsk upplevelse i kategorin ”Har jag gjort bort mig nu igen?”. Det handlar om hur mitt finger slant och förvandlade mig från en hedervärd medborgare till nån slags liderlig typ med dolska avsikter.

För ett tag sen skrev jag i mitt inlägg ”Bara bilder” att jag skulle göra ett fotojobb med duschar och att det krävde medverkan av en person i traditionell duschmundering, d v s utan nån särskild mundering alls. Jobbet gick förresten bra och min vän Z visade sig vara en hur bra modell som helst.

När jag hade skrivit det där inlägget hade jag en liten mail-konversation om saken med min vän LM. Hon skrev bl a att det där kanske inte var så märkligt för oss som håller på med konstnärliga uttryck. Hon skrev också att hon för ett tag sen hade gått på en kroki-kurs (alltså en kurs där man tecknar av nakenmodeller) och berättade lite om hur det var.

Det var när jag skulle svara på hennes mail, som mitt finger gjorde ett litet men avgörande felsteg. Jag ville berätta om hur renhåriga mina avsikter var med den där duschfotograferingen och hur oskyldiga bilderna skulle bli. Så här skrev jag:

Inga farliga blickar och utmanande poser.” Det vill säga, jag trodde att jag skrev så. Men bredvid bokstaven ”i” på min Macs tangentbord, ligger bokstaven ”u”. Så i stället blev det:

Unga farliga blickar och utmanande poser.” Min vana trogen skrev jag mailet i en hast och skickade iväg det på direkten. Det var först efteråt som jag läste igenom det och upptäckte hur den där enda felaktiga bokstaven förändrade allt.

Illa! Jag blev helt kallsvettig och skrev genast ett omständigt förklarings-mail till LM, för att släta över misstaget. Och efter att ha hyperventilerat en stund, insåg jag att det blev en rätt kul historia. Eller?

Annonser

9 svar to “När mitt finger gjorde ett snedsteg”

 1. Gabbe Snabbe Says:

  Kul Tony!
  ”Traditionell duschmundering” var kul.
  Själv har jag flunsan.

 2. Anna Says:

  Hej Pappa!
  Sån skön historia! Jag tycker fortfarande att du ska göra en bok! Haha!

 3. Anne Says:

  Förstår kallsvetten, tryckfelsnisse är framme ibland och drabbar en ibland 😉

 4. Peter Says:

  He.. he.. det kunde sluta hur som helst.

 5. Victor Says:

  NEJ NEJ NEJ!!!!!!!!!! … oj .. suck… ja.. vad mer kan jag säga 😛

 6. Svante Says:

  Hahahaha

 7. Jubileum « Ditt & datt Says:

  […] För dig som gillar att skratta åt folk som gör bort sig, serverar jag ett par egna klavertram i historierna om torkskåpet och fingret som halkade snett. […]

 8. Etta nolla nolla! « Ditt & datt Says:

  […] att läsa om när jag har gjort bort mig. Här är ett par tips: En icke-praktikers vedermödor, När mitt finger gjorde ett felsteg och Mitt bilointresse. Och mina dramatiska upplevelser i Sjukvård för hårdhudade och […]

 9. Semlan som blev mitt fall « Ditt & datt Says:

  […] råkar jag in i löjliga situationer och andra gånger råkar jag ut för saker på grund av mitt eget löjliga beteende. På begäran […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: