Skryt som tidsfördriv

När min syrra var yngre, hände det att hon och hennes kompisar hade skrytkvällar. De skulle då berätta om när de hade haft närkontakt med en kändis. Några år senare hade Expressen ett insändarforum i samma ämne, under rubriken ”Jag mötte Lassie”.

Det har även hänt mig att man i glada vänners lag halkat in på ett ohejdat skrytande. Det är faktiskt rätt kul och skulle kunna lanseras som partyaktivitet. Prova själv!

Reglerna är enkla: 1. Du ska ha varit i närheten av en kändis som du kan namnge. 2. Om det är tillräckligt bra skryt, kan det duga att nån nära anhörig har haft kändis-känning. 3. Det måste vara absolut sant. 4. Alla som lyssnar ska med miner och bifallande ljud visa hur imponerade de är.

Enligt regel nr 2 skulle jag t ex kunna nämna att min dotter Malin har varit Melodifestivalsvärdinna åt Östen med Resten. Och då brister alla mina åhörare ut i ett fascinerat ”Åååh”, innan de själva berättar nåt lika fantastiskt.

Skulle jag däremot försöka skryta om att Anna Sahlene och Måns Zemerlöf har agerat bara någon meter framför mig, så är det inget bra skryt. Det var ju på en teater och massor av andra upplevde samma sak. Inte särskilt unikt.

För några år sen hörde jag Hagge Geigert på radio. Han berättade att han en gång hade sett Louis Armstong naken. Det var ett typiskt bra skryt.

Själv kan jag berätta att jag har suttit i samma flygplan som Sven-Erik Magnusson från Sven-Ingvars, att jag har skakat hand med Jill Johnsson och att jag har ätit spagetti med Carola. En annan fantastisk upplevelse var att stå i en frukostkö bakom Agneta Sjödin.

Mitt bästa skryt är att jazzlegenden Oscar Peterson har vinkat åt mig. Och bara åt mig. Det levde jag länge på.

Om du, kära läsare, har något kul eller bra kändis-skryt att komma med, skriv gärna en kommentar!

Annonser

3 svar to “Skryt som tidsfördriv”

 1. Victor Says:

  En ovanligt varm kväll i februari förra året var jag och två vänner i London. Vi hade åkt dit för en sak endast och det var att gå på konserten med ”30 seconds to mars” som spelade på Elecric Ballroom i stadsdelen Camden. Konserten var var fruktansvärt bra och det blev ju inte sämre av att bandet skulle stanna kvar efteråt för att hälsa på sina fans och signera t-shirts med mera. Det var då det hände: Jag hade hälsat på hela bandet och hade bara sångaren Jared Leto kvar. Precis då jag kom fram vände han sig till någon som stod bakom honom. Jag stod där och väntade snällt på att han skulle ge mig sitt fokus då en vakt tog tag i mig och sa ”Keep on moving”. Jag fattade inte vad som hände, jag skulle aldrig få hälsa på Jared tänkte jag då vakten drog mig förbi väggen som skilde bandet från entrén. Just när den sista droppen av hopp rann ur tårna på mig kände jag en hand ta tag i min, som fortfarande var kvar på andra sidan väggen. Jag drogs tillbaka med en kraftig rörelse och stod nu öga mot öga med Jared Leto. Han såg mig rakt i ögonen, fortfarande med min hand i sin och sa ”Hey man”. Mitt svar blev ett skrikande ”Sign my T-shirt!!!”

 2. Anna Says:

  Jag hade varit på konsert med Sarah Kelly, en av de bästa (enligt mig) kvinnliga sångerskorna inom den krista branchen. Jag hade stått två timmar i kö för att få min nya cd signerad, klockan var efter midnatt och fjortisarna med riktigt bred småländsk dialekt som stått bakom mig i två timmar höll på att driva mig till vansinne!!!! Men äntligen kom jag fram, tänkte det att nu får jag i alla fall en liten signatur, sen är det att lämna plats till fjortisarna! Men då hände nåt oväntat. Av alla hundratals människor som stod i den där kön valde hon att säga till mig: ”Oh, I see you have a nice camera! Would you mind taking some pictures of me and the crowd and send them to my private e-mail, it is only 12 people who has it.” Haha, snacka om att det blev värt att stå i den där kön! Få Sarah Kellys privata e-mail är ju åtminståne lite skryt!

 3. Johanna Says:

  som annas kompis måste också jag passa på att skryta lite….
  När jag gick i gymnasiet åt jag lunch med statsminister Göran Persson.
  Har jobbat som artistvärd åt Carola
  ätit lunch med Alf Svensson

  tack så mycket!
  -johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: