Ett gott nytt år

Nu är tolvslaget passerat med råge och min födelsedag är över. Vi firade med släkt och vänner redan på fredagskvällen. Jag sa till gästerna att jag nu är i en ålder då det knappast är värt att fira att man blir ett år äldre. En av dem svarade att de gärna ville komma och visa sitt deltagande i alla fall.

Själva födelsedagen blev desto stillsammare, eftersom festen var över. Jag tillbringade en del tid vid datorn och kollade igenom alla grattis-hälsningar jag hade fått. Om man finns med både på MySpace och FaceBook får man en hel del hälsningar, både från den närmaste vänkretsen och från olika håll i världen.

Jag är fascinerad av det sättet att hålla kontakt. Jag blir varm inombords när jag får ett ”Happy Birthday” från min vän M i Buenos Aires. Jag har aldrig träffat henne och kommer nog aldrig att göra det, men tycker ändå att jag känner henne rätt väl.

En vän på närmare håll skrev ”Ett år klokare”. Det tycker jag var bra. För visst samlar man på sig fler erfarenheter ju längre tiden går. Sen gäller det bara att använda dem på ett bra sätt och då blir man nog faktiskt lite klokare.

Jag avslutade min födelsedag med att gå och se filmen Mamma Mia med mina vänner från familjen G. En kanonrulle som fick applåder i avslutningen. Kul att se Meryl Streep i en fartfyllt och rolig roll utan en massa gråt och elände. Och vilken upplevelse att höra henne, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård och många andra sjunga. ABBA-låtarna står sig hur länge som helst. Björn & Benny är två av våra största musikaliska hjältar.

Mamma Mia blev en härlig avslutning på födelsedagen. Nu satsar jag på ett gott nytt år. Jag tror att goda förväntningar och ett positivt sinnelag kan locka fram det bästa ur livet. Trots att åren går.

Annonser

Ett svar to “Ett gott nytt år”

  1. Anne Says:

    Filmen mamma mia som avslutning, så lyckat inför ett år i ditt liv.
    Bless you Tony hälsn. Anne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: