Regn

Idag har det regnat hela dagen utan uppehåll. Den enda variationen har varit att det ibland öst ner ännu häftigare än tidigare. När det var sent på eftermiddagen och det fortfarande regnade, undrade jag hur mycket vatten det egentligen fanns där uppe.

En sak vet jag: Om jag vattnar min gräsmatta i flera timmar, märker jag ingen större skillnad. Men om det regnar en kvart eller så, grönskar den och växer så det knakar. Vattnet från himlen är rena miraklet.

Jag tycker det är lite larvigt att huka sig och springa bara för att det regnar lite grann. Men idag fick jag kapitulera. Jag drog upp huvan på jackan och blev ändå genomblöt.

Det måste ha kommit rätt mycket, tänkte jag och gjorde ett tankeexperiment. Låt oss säga att det har regnat 5 millimeter (vilket är en kraftig underdrift). I så fall har det fallit mer än 4.000 liter bara på min tomt. Att då försöka föreställa sig hur mycket som har fallit över hela Sydsverige, får tankarna att gå i baklås.

I det perspektivet känner man sig ganska liten och förstår ett litet uns av hur det känns när naturens krafter drabbar utsatta länder i tropikerna.

Om svenska turister drabbas av någon sån naturkatastrof blir det en väldig uppståndelse även hemma i Sverige. Men om inga svenskar finns där, verkar de flesta tyvärr låtsas som det regnar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: