Rätt sida

Grab your coat and get your hat
Leave your worries on the doorstep
Life can be so sweet
On the sunny side of the street

Kanske har du hört Louis Armstrong sjunga den sången med sin spruckna röst på nån gammal jazzinspelning. Jag brukar tänka på den eller humma lite på melodin när jag går på stan en solig dag. Såna dagar kan det ibland vara rätt kyligt i skuggorna, medan solen värmer skönt på andra sidan gatan. Det handlar bara om att välja rätt sida.

Egentligen är det inte mer komplicerat än så i livet, även om vi ibland inbillar oss det. Vi har alltid en valmöjlighet. Vi kan välja att tycka synd om oss själva och envist stanna i de kyliga skuggorna. Eller också kan vi välja att se ljust på livet, gå vidare från problemen och tro på framtiden.

Visst kan vi råka ut för jobbiga omständigheter. Det gör alla människor. Men hur vi väljer att hantera dem är avgörande för hur vi mår. Och tro mig – det handlar om att göra ett aktivt val.

Ibland kan problemen vara så allvarliga att vi nästan går under. Vi kanske inte orkar tänka positivt under en lång period. Men nån gång måste vi ta ett steg ut ur det som vill trycka ner oss och välja att gå vidare. Det är då det är dags att göra slag i saken och korsa gatan.

Så glöm att det låter för enkelt och gör ditt aktiva val idag. På solsidan mår du bättre och kan hantera motgångar på ett bättre sätt. Det är där jag håller till och det är därför jag kallar mig Glada Tony. Vi kan väl göra sällskap?

6 svar to “Rätt sida”

 1. hanna ahlberg Says:

  bra talat (skrivet) tony 🙂
  helt ratt!!

 2. Anne Says:

  Tony!

  Du är helt otrolig, det du skriver i ”Rätt sida” fängslar en behagligt, man njuter av varje rad. Du lämnar spår. Du är allt värd att ha ditt halva smeknamn Glada. Det som är ljust, vackert, soligt, fint gör absolut att man kan möta ett ösregn på rätt sätt.

  Ha det gött’

 3. Madidus Says:

  Kloka ord Tony, jag håller med dig, man är mer eller mindre tvungen att göra sig själv lycklig här i livet. I bland är det enkelt, ibland är det svårt från min egen erfarenhet, men ska försöka sitt bästa.

  mvh,

  Madidus

 4. Ola Says:

  Jag gärna sällskap med dig Tony! 😀

 5. Etta nolla nolla! « Ditt & datt Says:

  […] kan påminna oss om att det går att stiga ut ur den gråsvenska deppigheten. Läs till exempel: Rätt sida, Jakandets lov, Miljonär-tänkandet och Hinkvis. Eller mitt recept på hur man kan få kärleken […]

 6. Singelliv, del 3 « Ditt & datt Says:

  […] vi gick nedför Kungsgatan föreslog hon att vi skulle korsa gatan. Jag tyckte det var bättre att gå på solsidan, men hon hade siktat in sig på en butik på andra sidan. Hon skulle ”bara” prova en […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: