Tappad fattning

idoljohan

Jag är en sån där som ivrigt följer Idol varje fredagkväll i TV4. Det här året har det varit rätt bra kvalité på de flesta som klarade gallringarna inför ”slutspelet” och bara några få stolpskott.

Det som varit en smula frustrerande är att många riktigt bra, har tvingats lämna programmet en efter en. Men samtidigt har en del som varit rätt svaga och ensidiga från början, gjort riktiga framsteg. Därför känns inget självklart nu när finalen snart är här. Men om jag får säga min mening, så är det Kevin från Malta/Norrbotten som är den helgjutna artisten. Han har klarat alla utmaningar med bravur och borde bli den slutliga vinnaren.

Igår fick vi bevittna hur ett av Johan Palms tjejfans helt tappade kontrollen och skrek hysteriskt när han sjöng. Jag associerade till Beatles-hysterin för länge sen, då flickor skrek och svimmade på löpande band. Att se nåt liknande i direktsändning var en märklig upplevelse.

Gospel var kvällens tema med Carola som coach och extra jurymedlem. De övriga i juryn skruvade olustigt på sig och pressade fram en del löjliga kommentarer. Det är ju lite pinsamt när det blir religiöst, tydligen. Den riktiga gospelglädjen infann sig först när idolerna sjöng en riktigt ösig låt tillsammans med Carola.

Svängig gospel och en hysteri som man knappast ser på några frikyrkliga möten – så kan en kväll i populärkulturens tecken se ut. Det var underhållning som heter duga.

Kan inte låta bli att avsluta med det här roliga klippet från tvplaneten.se idag. Gry Forssell ska tydligen först leda en TV-serie, innan någon ser till att hon blir gravid. Det kallar jag detaljplanering.

gry1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: