Nyårslöften

jaglovar

Har du tänkt på att det är skillnad på löften och löften? Man kan till exempel lova att ringa i morgon och om man sen råkar glömma det, är det oftast inte hela världen. Om man å andra sidan lovar en annan person att älska den tills döden skiljer en åt, då är det ett löfte av en helt annan dignitet och inget man liksom råkar glömma att genomföra.

Jag tycker att nyårslöften tenderar att vara såna där som inte är så allvarliga. Ingen tar särskilt illa upp om såna löften bryts. Och för det mesta bryts de förr eller senare. Därför har jag inga nyårslöften idag. Men jag har en del målsättningar.

Mina mål inför framtiden handlar om att få lite mer ordning på livet. Jag har kommit fram till att jag behöver organisera min tid lite bättre. Om jag till exempel gör mina designjobb mellan vissa förutbestämda klockslag, är det större chans att de blir klara i tid och att jag själv får tid över till annat. Samma sak med andra saker som är lätta att skjuta på framtiden. Som att börja skriva regelbundet och att ta en halvtimmes promenad om dagen.

Eftersom jag ibland jobbar natt och sover på dagarna, har jag svårt att skaffa mig fasta rutiner. Men det får jag lösa på nåt sätt. Till skillnad från nyårslöften, är mina målsättningar precis vad de låter som – mål. Jag har satt upp dem efter noggrant övervägande och jag är nöjd om jag uppnår dem en liten bit i taget.

Nyårslöften leder ofta till misslyckande. Mina mål kan jag lyckas med steg för steg. Och visst känns det bättre att lyckas än att misslyckas?

6 svar to “Nyårslöften”

 1. Anne Says:

  Lycka till med dina nyårslöften!!

  Allt gott’

 2. Peder Says:

  Hej Tony och God fortsättning på det nya året! Må dina planer lyckas väl under det kommande året.

 3. Nikolai Says:

  Ja du Tony nu börjar ditt år, mitt år, vårt år tillsammans på framför allt jobbet. Förresten du har inga skrillor stl. 38-40 att sälja. Tjejerna e sugna att åka he he. Kollar just nu på nyårskonserten i SVT 1 och det passade utmärkt att läsa din nyårsdagsblogg. Tack för att du finns Tony och lycka till nu med målen! NHA

 4. Ola Says:

  Härligt! håller fullständigt med dig! Tror inte heller på nyårslöften och kämpar också med rutiner pga nattskift etc, men kör hårt Tony! Du är grym!

 5. Angi Says:

  Nyårslöften funkar bara inte, så jag har gjort som du, jag har inga. Men mål är alltid bra att ha 🙂 Ha de fint!

 6. Bättre och bättre – en utmaning « Ditt & datt Says:

  […] ska fortsätta jobba med mina mål från förra året, men göra åtminstone ett tillägg: Jag ska bli bättre i köket. Det är ingen vidare bredd på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: