Virusvarning

smitta

Jag vill säga det redan från början: Jag vägrar!!!

För en vecka sen, på Nyårsafton, köpte jag Expressen. Jag törstade väl inte direkt efter dagens nyheter, utan ville ha deras utmärkta korsordsbilaga. En av huvudnyheterna för dagen, som presenterades på förstasidan och ännu större på löpsedeln, fick mig att må dåligt: ”Kändisarna som tjänar mest”.

Den där typen av rubriker gör mig helt trött. Och det mest tröttsamma är att så många är intresserad av att läsa sånt. Själv vägrar jag. Jag öppnade inte ens den del av tidningen där listan och bilderna fanns.

Budskap som ”Se vilka som tjänar mest där du bor”, ”De dyraste villorna i din kommun” eller ”Se vilka grannar som har de dyraste bilarna” är inget annat än spridande av Sveriges vanligaste sjukdom – Den Svenska Avundsjukan.

För mig är det en gåta att nån vill förstärka sina lägsta instinkter genom att läsa sånt eller att kolla vad folk tjänar i taxeringskalendern. Sen ska det snackas skit om folk som råkar ha det bättre ställt än man själv och smittan bara sprids vidare.

Härom veckan laddade jag DVD-spelaren med Mamma Mia. Den är en riktig glädjekick och är tydligen världens mest sålda film, har jag hört. Men en av de andra som satt i soffan gladde sig inte åt filmen, utan började i stället prata om vilken skandal det är att Björn och Benny tjänar så mycket pengar.

Vad trött jag är på sånt snack! Vi borde vara stolta över Björn och Benny. Tänk vilket musikaliskt avtryck de har gjort i hela världen och vad många hitar de har skrivit. Det måste vara guld för svensk musikexport.

Så när det kommer kommentarer av missunsamhet och avundsjuka, stänger jag öronen så gott det går och leder in tankarna på nåt bra i ställlet. Jag vägrar fylla mig själv med med sånt elände. Om fler och fler bestämde sig för att säga nej, skulle svenska folket snart må mycket bättre.

Annonser

3 svar to “Virusvarning”

 1. Alexandra Says:

  Ja visst blir man trött….det är inspirerande när folk tjänar
  pengar…inte irriterande.
  Något som däremot är irriterande är vilka skvallerblaskor expressen
  och aftonbladet har blivit….och verkar ofta sakna källkritik också.
  Ha en fortsatt underbar vecka!

  Alexandra

 2. Anne Says:

  Jag instämmer helt med dig om Benny & Björn. ABBA är och förblir, musikaliskt sett. Alla tidningar tycks skvallra. Om folk har jobbat sig upp till en viss ekonomi så är det värda den och jag tror de delar med sig till typ PLAN eller annat. Ha det’

 3. Ola Says:

  haha 😀 jag fick en helt ny syn på Björn och Benny när jag fick veta att de typ är miljardärer. Respekt! Pengarna visar bara uppskattning på deras verk!
  Bra Tony!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: