Världens sämsta inomhussport

bandaid

När man som jag är ofrivillig singel och har varit det några år, är det här en dag man får passa sig för. Alla Hjärtans Dag är visserligen ingen helgdag eller så, men på något sätt har den ökat i värde under de senaste åren.

Som vanligt beror det delvis på att butikerna vill få oss att handla mer. Det erbjuds varor och prylar just för den här dagen. När jag gick genom ICA Maxi idag såg jag bl a maffiga röda rosor i specialförpackning, nattlinnen med romantiska Alla Hjärtans Dag-tryck och till och med hjärtformad salami.

Men det är inte bara i butikerna som den 14 februari är viktig. Man hör allt oftare folk prata om hur de ska fira den med sin fru/man, flickvän/pojkvän.

Och just för att den här dagen har fått ett allt större utropstecken efter sig, riskerar man som singel att reagera på ett negativt sätt. Det blir så tydligt att ”alla andra” har någon att uppmärksamma, men inte jag själv.

Visst kan jag skänka en vacker tanke till mina underbara barn och visst finns det vänner som jag älskar, men att skicka Valentine-kort eller ge presenter skulle kännas helt fel. Det signalerar en annan typ av kärlek, som man vill spara till en enda person – den man älskar och vill dela livet med.

Vid avsaknad av en sån person, ligger det nära till hands att tänka ”Stackars mig” och ”Jag får nog vara ensam resten av livet”. Det är då man får passa sig. Börjar man acceptera såna tankar är det lätt att de slår rot och bara växer. Man måste helt enkelt mota bort dem redan i dörröppningen.

Min vän H brukar säga så här: ”Tycka synd om sig själv är världens sämsta inomhussport”. Jag skrattade gott åt det uttrycket första gången jag hörde det, men med åren har jag tyckt att det låter mer och mer vettigt. För att må bra behöver vi låta bli att tycka synd om oss själva och trohoppet och kärleken i stället.

Kram på er!

Annonser

3 svar to “Världens sämsta inomhussport”

 1. Jeanine Says:

  Hej Tony, bra skrivit! Jag säger som min mamma sagt i många år – varför ska man vara kärleksfull, omtänksam och visa uppskattning under en speciell dag? Varför inte försöka leva så varje dag istället?
  🙂

 2. Maria Says:

  Förstår dig precis!
  Läs gärna mitt blogginlägg idag…lite positiva tankar.

 3. Årets farligaste dag « Ditt & datt Says:

  […] är den här igen – Alla Hjärtans Dag. Den här dagen är årets farligaste för den som liksom jag är ofrivillig […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: