Vacker på utsidan

bar1

Den 11 februari utkom tidningen Sports Illustrated med sin baddräktsspecial. Den har gjort så varje år sedan 1964. Just detta specialnummer säljs i flera miljoner ex och det är världens mest kända fotomodeller som medverkar. Att hamna på omslaget är ungefär det största en modell kan få vara med om i livet. I år var det israeliskan Bar Refaeli som fick den äran.

På själva utgivningsdagen var hon gäst hos Letterman och nytt för i år var att en av hennes bilder i kolossalformat fick dekorera ett helt flygplan!!! Hon blev alltså respekterad och hyllad på ett alldeles fantastiskt sätt.

Mången svensk som hör detta rynkar säkert på näsan och undrar om det är nån större bedrift att bara vara snygg. Såna yrken ser vi ner på och låtsas att de knappt finns. Vi är ju så upplysta här uppe i Norden.

När jag skulle gå in på en av Disney-parkerna i Florida för några år sen, satt en gammal man och kollade biljetterna. Han sa spontant till min dotter Anna: ”You are very beautiful. I’m sure you hear that a lot.” Knappast en kommentar man skulle höra här hemma i fosterlandet.

Ibland undrar jag om det bara är i vårt land som vi är så känslomässigt handikappade, att vi inte kan ge komplimanger till våra medmänniskor. Det verkar som om den första jantelagen ”Du ska inte tro att du är något” är så djupt rotad i vår folksjäl, att vi varken kan ge ett erkännande till oss själva eller andra. Jag tror knappt att man kan säga till en kvinna att hon är vacker, utan att riskera att få nåt hårt i huvudet.

Jag tror det är en träningssak. Man måste vänja sig vid att ge komplimanger och på det sättet komma in i en mer generös och positiv livsstil. Det mår både man själv och omgivningen bra av.

4 svar to “Vacker på utsidan”

 1. Peter Says:

  Bra reflektion Tony. Du har helt rätt, vi är lite socialt handikappade i det här nerkylda landet.

 2. Ola Says:

  Bra Tony! det är verkligen värt att tänka på

 3. Anne Says:

  Vad bra skrivet!!

 4. En titt i backspegeln « Ditt & datt Says:

  […] jag också lagt ut egna foton här och här och här. Ett par snygga fotomodeller finns det också här och här, för den som gillar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: