Fotosafari i storstadsdjungeln

bang

Har nyss kommit tillbaka efter en snabbvisit i Huvudstaden. Min vän H, som kör lastbil, lät mig följa med upp igår kväll och tillbaka hem idag. Det är mer än 20 år sen jag lämnade Stockholm för Småland. Jag bor nu i ett litet samhälle med landsbygden in på knutarna, men som gammal stockholmare behöver man ibland komma tillbaka, känna pulsen och andas lite avgaser.

Jag tror att jag har lärt mig uppskatta Stockholm mer sen jag flyttade därifrån. När jag nu strosar omkring på stadens gator lägger jag på ett nytt sätt märke till vackra hus och spännande detaljer. Idag tog jag en lång promenad med min kamera och i stället för Gamla Stan och välkända byggnader, blev det lite mer udda miljöer.

atlas

Jag började med att gå ner i Atlasområdet, som ligger i en grop i Vasastan. För att komma dit får man gå trappor ner från S:t Eriksplan. Där nere hade min mormor ett bageri när jag var liten, men nu är det nåt slags kontor i den lokalen.

steriksbron

Sen hamnade jag under S:t Eriksbron. I de mörka prången under bron vet jag att många hemlösa tillbingar sina nätter. För mig känns det allt annat än lockande och jag skänker dem en öm tanke.

cykel

Fortsatte sen över bron. Någon hade slängt ner en cykel, som låg som en hjälplös krympling på Karlbergskanalens is. Jag gick vidare utefter Kungsholms Strand och så småningom upp mot S:t Eriks sjukhus.

engradhus

Mitt ibland alla höga byggnader med lägenheter, hittade jag de här radhusen i engelsk stil.

7hundar

Mötte en tjej som rastade sju (!) hundar.

klotter1

klotter2

Klotter är på något vis en del av stadsbilden och ibland kan det vara rätt kul och lite dekorativt.

tulo

Tulo-reklamen på det här huset har funnits där sen jag var liten. Jag minns att jag var fascinerad av tabletterna som tändes en efter en på kvällarna.

”Stockholm i mitt hjärta.”

7 svar to “Fotosafari i storstadsdjungeln”

 1. Anna Says:

  Grymt snygga bilder! Du är en konstnär!
  Jag har också uppdaterat min hemsida med nya bilder, låtar och nya aktiviteter jag erbjuder: http://www.musicandlyrics.eu.

  Anna

 2. Roland Utbult Says:

  Fantastiska bilder. Ger inspiration att se det vackra i det som man oftast bara glider förbi som något givet och självklart. Cykeln sätter också fantasin i rörelse. Tack Tony!

 3. vadtyckerdu Says:

  Intressant inlagg. Tuffa bilder och bra fantasi. Har har markt exakt samma sak nar jag kommer hem om somrarna. Ser byggnader man inte lagt marke till innan. Lite kul!

  Sebastian

 4. Elin Says:

  Vad kul! Jag hinner kanppt se de uppenbara sakerna omkring mig länge. Å vad jag skulle vilja bara få strosa omkring och ta in allt som är runtom mig! Jättefina bilder. De inspirerar! Kram

 5. Anne Says:

  Du e grym på att fota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Etta nolla nolla! « Ditt & datt Says:

  […] dos lovsång om Huvudstaden och se lite fina bilder, kan du kolla här: Hatten av för Huvudstaden, Fotosafari i storstadsdjungeln och Stockholm från […]

 7. En titt i backspegeln « Ditt & datt Says:

  […] Min digitala konstsamling. Och för den som gillar fina bilder har jag också lagt ut egna foton här och här och här. Ett par snygga fotomodeller finns det också här och här, för den som gillar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: