Duschdags igen

rygg1

Idag var det återigen dags att fotografera duschar, denna gång i Kalmar. Min vän Fotografen plockade upp mig vid 9-tiden och ett par timmar senare var vi framme.

Som jag har berättat tidigare gäller det att hitta nån som är beredd att slänga av sig kläderna och vara med på bilderna. Jag har alltid lite ångest innan det är bestämt vem det blir. Trots att vi tagit liknande bilder många gånger förr och det har varit förvånansvärt lätt att hitta folk som vill vara med, är jag lite nervös innan jag har ställt frågan. Somliga kan ju uppfatta en sån fråga som en smula känslig eller påflugen.

Jag tycker det känns bäst att fråga nån jag känner, som vet att jag är en vänlig själ med de allra bästa av avsikter. Jag vill ju göra fina bilder som både jag, kunden och fotomodellen kan känna oss nöjda och bekväma med.

Jag bestämde mig för att ringa min vän AL. Hon var med på den allra första badkarsbilden vi fotograferade nån gång runt 1990. AL trodde inte att det var sant att jag frågade henne, trots hennes ålder. Men hon var genast med på noterna. AL är en sån där människa som kommer att se bra ut hela livet och som man väl borde vara lite avundsjuk på. Dessutom hade hon en annan tjejbekant som också var pigg på att vara med.

Det blev en lång och rolig fotodag med glad och härlig stämning. Jag och Fotografen jobbade med bildvinklar och ljussättning. Båda tjejerna var avspända och lättregisserade. Bilderna ser ut att bli jättebra. Efter en lång arbetsdag kom jag hem 22.15.

Det är faktiskt väldigt kul att kunna göra den här typen av bilder och känna sig stolt över att de blir fina och hamnar på rätt sida om anständighetens gräns – trots bristen på kläder.

Ett svar to “Duschdags igen”

  1. Anne Says:

    Vore kul se mer foton av det 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: