Väckt av vänner

hearthands

När jag kom hem från nattjobbet i morse åt jag lite frukost och satt vid datorn en stund, innan jag till slut kom i säng. Jag hade noga stängt av mobilen och dragit ur samtliga telefonjack. Ibland händer det att jag glömmer det där och då ringer alltid nån försäljare som jag inte alls har lust att prata med.

Jag hade väl sovit i två och en halv timme, när det ringde på dörren. Det tog en stund innan jag kunde identifiera vad som hade stört mig, men det fortsatte ringa. Jag stapplade upp ur sängen, slängde på mig en morgonrock och funderade på vad det kunde vara för en idiot som ringde på den här tiden på dygnet. Ja ja, klockan var visserligen 13.00, men jag var inte riktigt där i tanken än.

Utanför dörren stod mina vänner R, O och A. De såg lite förlägna ut när de förstod att de hade väckt mig, men så fort jag var vid fullt medvetande bestämde vi oss för att fika. De tre åkte och fixade fikabröd och jag satte på te och klädde på mig. När de kom tillbaka fyllde de bordet med alla möjliga och omöjliga fikatillbehör.

Vi hade en go fikastund, lyssnade på lite blandad musik och tjatade om ditt & datt. R som precis hade skaffat pojkvän, försvann snart till rummet intill och pratade länge och väl med honom i telefon. Hoppas det är en bra kille. Det är hon värd.

En stund senare var gästerna tröttare än jag och bestämde sig för att gå. Själv återupptog jag mitt sovande och nu är jag tillbaka på nattjobbet igen. En tråkig dag mellan nattpassen blev alltså oväntat förgylld. Vad vore livet utan vänner?

Annonser

5 svar to “Väckt av vänner”

 1. Ola Says:

  Vad härligt! Fett värt att bli väckt!

 2. Calle R Says:

  Var du inte trött sen då när du skulle jobba igen?

 3. gladatony Says:

  Jag fick förstås gå upp senare än jag hade tänkt från början, så det gick bra 🙂

 4. Anne Says:

  Vilken förgyllande stund 😉

 5. Väckt av vänner, del 2 « Ditt & datt Says:

  […] är andra gången i år som jag blir väckt av vänner. En perfekt start på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: