Hinkvis

hink

I filmen The bucket list spelar Jack Nicholson och Morgan Freeman två cancersjuka män som har fått veta att de inte har så lång tid kvar att leva. Den ene av dem har tidigare gjort en lista på saker han vill hinna göra innan han dör – en ”bucket list”. Vårt uttryck ”att slänga in handduken” har en motsvarighet på engelska som lyder ”to kick the bucket” – att sparka till hinken.

De två bestämmer sig för att genomföra det som står på listan. Det leder till en rad äventyr, där de njuter av livet mer än de gjort någon gång tidigare. Sensmoralen i filmen är att vi borde leva livet fullt ut och inte spara det tills vi ligger på dödsbädden.

Min vän H har en släkting som var hos läkaren och fick veta att hon bara hade några månader kvar att leva. Hon gick direkt från sjukhuset till banken, lånade ett par hundratusen och åkte på en jordenrunt-resa. Hon behövde ju aldrig betala tillbaka de där pengarna, eftersom hon inte skulle leva så länge. Men hennes resor och äventyr måste ha varit rena medicinen, för hon blev frisk!

En av mina kompisar på MySpace skickade för ett tag sen en uppmuntrande hälsning med texten ”Livet är som en flod av möjligheter. Det är upp till oss om vi öser med en hink eller en sked”. Ganska tänkvärda ord. Jag är säker på att vår egen inställning direkt påverkar hur vi mår och hur vi har det. Med en positiv livssyn kan man få ut mycket mer av livet.

Varför vänta tills det nästan är för sent? Skriv ner dina drömmar, se till att de går i uppfyllelse och bocka av på listan. Ställ dig mitt i livets flod med din största hink. Då blir du också hink-vis.

Annonser

4 svar to “Hinkvis”

 1. Ola Says:

  Bra sagt! Your wisdom never seize to amaze me! Ut med feta hinken!

 2. Anne Says:

  Ja ut med hinken 😉

 3. Etta nolla nolla! « Ditt & datt Says:

  […] den gråsvenska deppigheten. Läs till exempel: Rätt sida, Jakandets lov, Miljonär-tänkandet och Hinkvis. Eller mitt recept på hur man kan få kärleken att […]

 4. En titt i backspegeln « Ditt & datt Says:

  […] slut ett par extra tänkvärda inlägg här och här. Och dessutom livsvisdomen från Björnen Baloo och Melker […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: