Film Film Film, del 9

film009

Jag brukar undvika att läsa recensioner innan jag ser en film. Likaså skippar jag baksidestexten på DVD-omslaget. Jag tycker det händer alltför ofta att de avslöjar mer än man vill veta av filmens handling där – och ibland också den hemlighet som det är meningen att man ska överraskas av när man ser filmen.

Min princip visar sig oftast vara en bra idé. Men någon enstaka gång blir det ett bakslag. Det är när filmen visar sig vara något helt annat än jag föreställt mig. När jag såg Bandits hade jag väntat mig lite schysst action, men den visade sig vara rena sömnpillret. Jag tyckte den var jättedålig. Det tog ett antal år innan jag gav den en ny chans och upptäckte att det var riktigt bra. Trots att Kate Blanchett är med – en skådis som jag har lite svårt för.

American sweethearts trodde jag var en romantisk komedi, men den är snarare en satir. Samma sak med American dreamz. Det var först efter att ha sett den igen med nya ögon, som jag upptäckte hur kul den är. Dennis Quaid är obetalbar som presidenten på gränsen till ett nervsammanbrott. Och talibanerna som ser på amerikanska TV-shower är helt vansinniga.

En annan film som har växt i långa loppet är Out of sight. Här hade jag också väntat mig action vid första titten. Men oscarsbelönade Steven Soderbergh serverar en smart intrig i ett tempo som är ganska laidback. Den hoppar lite fram och tillbaka i tiden och storyn vecklas ut bit för bit. Det är tufft, spännande och romantiskt på ett udda sätt.

George Clooney är absolut rätt val för huvudrollen och Jennifer Lopez som är hans motspelerska är övertygande som polis och ser dessutom ruskigt bra ut. En film som blir bättre för varje gång man ser den. Rekommenderas!

Annonser

2 svar to “Film Film Film, del 9”

  1. Anne Says:

    Out of Sight YEH 😉

  2. Ewa Says:

    Har nu ägnat en timma! att läsa din blogg, det är sällan någon fängslar mig så mycket. Du är en särdeles klok man i dina bästa år, lagom tjock…ingen aning, har ju bara sett dig på bild :-). Eftersom jag också är bloggare fängslas jag av din lätthet i språket, dina bilder och det du väljer att skriva om.

    Hittade dig genom en vän, Cillas FB, där du, liksom jag, skrivit en kommentar.
    allt gott från Västkusten till Aneby (spanade in att du var med i Uffes församling, en vän till oss)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: