Frusna vårkänslor

snow

I förra veckan var det solsken och nästan barmark – till och med här på småländska höglandet. Det var utan tvivel vår i luften. Men härom dagen vände det igen. Nu är det 1 dm snö och det kommer bara mer. Jag har hört talas om aprilväder, men hallå – det är ju inte ens april än.

När jag tänker på vårkänslor associerar jag förstås direkt till kärlek och lyckan med att vara två. Även på det området känns det ganska så tillfruset. Det är nu fyra år sen jag blev singel utan att själv ha valt det. I vårt land är den parten som inte vill skilja sig totalt rättslös.

Somliga vänner verkar tycka att jag är jättekonstig som ännu inte har en ny relation. De har slutat fråga, eftersom svaret alltid är att inget särskilt har hänt. Anledningen till det är enkel ur mitt perspektiv. Jag är inte ute efter ”någon”. Nej, jag vill ha ”den rätta”.

En fredagskväll när huset kändes lite extra ödsligt, skrev jag på Facebook att jag ”gärna hade haft sällskap i kväll”. Jag fick direkt en kommentar från en kompis som skrev ”Vad hindrar dig?”. Ja, det var väl en samvetsfråga, förstås. Vad gör jag själv för att nåt ska hända? Om man bor i ett litet samhälle och aldrig går på krogen, hur hittar man nån då?

En nybliven cybervän tipsade mig om singelkvällar i Gullbranna. Jag svarade att jag nog först måste analysera hur desperat jag är, innan jag går på nåt sånt. Egentligen känner jag mig inte särskilt desperat, men å andra sidan har jag inte nån lust att leva ensam jämt.

Jag antar att jag väntar på det mirakel som den verkliga kärleken är. Och lika säkert som att våren snart är här på riktigt, kommer kärleken en dag. Det hoppas jag i alla fall…

3 svar to “Frusna vårkänslor”

 1. Ewa Says:

  Märkligt du skriver som du gör idag….nu är jag säker! Men jag skriver till dig privat ;-), önskar dig en skön fredagskväll

 2. Anne Says:

  Tror absolut Tony att den kärleken kommer!!

 3. Maggan Gotland Says:

  Jag tycker du är beundransvärd Tony. Du har haft ”huset fullt” med 5 barn och nu är alla utflugna. Inte lätt för dej, vet hur det kändes när vår ”enda” son flyttade, det blev oerhört tomt. Efter 5 barn är det säkert mycket värre, därför tycker jag du är duktig som har ett gott humör och skriver på och fixar med bilder etc. MYCKET BRA GJORT TONY !!!
  Kramar från faster Maggan på ön
  Ps. jag har läst din blogg, mycket bra du skriver Ds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: