Mot oändligheten… och vidare!

mzem

Dagens rubrik är ett känt citat från Buzz Lightyear i filmen Toy Story. Jag tycker den passar rätt bra när jag tänker på Måns Zelmerlöw.

TV-serien Idol kan uppfattas som ett ganska lättviktigt spektakel, men nu efter några årgångar kan man med facit i hand konstatera att ett antal stjärnor har fötts där. Tänk bara på Daniel, Darin, Agnes, Amanda och allt vad de heter. Och så Måns förstås.

Måns berättade själv, när han var gäst hos Babben Larsson förra året, att han tog tiden i Idol med en klackspark och mest njöt av uppmärksamheten. Det var först när han var med i Let’s dance och såg hur hårt hans medtävlare tränade, som han insåg att han borde kämpa för att komma någonstans. Och så visade det sig att han behärskade både sången och dansen.

Sen fick han vara Elaka Måns i musikalen Footloose och har varit med ett par gånger i Melodifestivalen och dessutom i 2007 års mest älskade julreklam. Den lite omogne Idol-deltagaren med pojkbandsvarning har visat sig vara en mångsidig artist, som vi kommer att få se mycket av. Jag hoppas bara att han kan behålla spelglädjen och den positiva attityden. Det är inte alla som mår bra av framgång, har man förstått.

När jag åkte hem från nattjobbet härom morgonen och lyssnade på Rix MorronZoo på bilradion, sjöng Måns en akustisk version av årets Melodifestival-låt Hope and glory, ackompanjerad av vår gemesamme vän Moh Denebi. (Jo, jag har också turnerat med Moh när jag var körledare i tidigare tider.) Den avskalade versionen av sången, utan festivalarr och danstjejer, lyfte låten till nya höjder. Så där i bilen blev jag till slut övertygad om att Måns verkligen är en riktig stjärna.

10 svar to “Mot oändligheten… och vidare!”

  1. Madde Says:

    Tony – jag hållre med dig fullständigt om Måns och låten. Akustiska versionen = WOW! Jag kunde inte riktigt ta låten på allvar innan, men nu är det en helt annan grej! Han skulle kört den så här i melodifestivalen!

  2. julia Says:

    Den är ju bra både akustisk och inte tycker jag 🙂 Men impossible är den bästa låt jag hört.

  3. Anne Says:

    Tony – verkligen låten, gitarrerna, sången wowwa så bra !!

  4. Elin Says:

    Grym! Jag hörde den härom dagen på TV också. Då var Dea (en av de som brukar vara med o köra i Melodifestivalen) också med och backade upp sången. Hur bra som helst!

  5. Amanda Says:

    Kul att du gillar mitt skrivsätt 🙂 Jag gillar din blogg med, du skriver om intressanta saker och samtidigt i en stor bredd av olika kategorier. Sen håller jag med dig om att Måns är grym. / mandii

  6. En titt i backspegeln « Ditt & datt Says:

    […] har också blivit några musikvideos. Först den oemotståndliga akustiska versionen av Hope and glory. Sen höjdarlåten Ser jag tjock ut i den här? och min och Idas värsta bilshow. En rad filmer har […]

  7. girls bikes 20 inch Says:

    Woah! I’m really digging the template/theme of this blog. It’s
    simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that ”perfect balance” between superb usability and visual appeal. I must say you’ve
    done a very good job with this. Also, the blog loads very quick for me on Firefox.

    Excellent Blog!

  8. gladatony Says:

    Thank you Friend! I’m very satisfied with it. Sorry that it’s only in swedish. Sometimes I think about making a blog in english too. Maybe I will have the time in the future.

  9. Hyman Says:

    Hi! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a
    template or plugin that might be able to correct this problem.
    If you have any suggestions, please share.
    With thanks!

  10. gladatony Says:

    Hi Hyman!
    Sorry, I don’t know how to see the site well in a mobile. I suppose it’s made for computers alone. Thanks for checking it out though.
    Tony

Lämna en kommentar