Mah Jong-kväll med Klazz

mahjong2

När jag hälsar på min dotter nr 1 – Elin – hamnar vi ofta runt spelbordet. Så blev det även den här kvällen. Min dotter nr 2 – Anna – var också på besök. Elins Richard hade kopplat datorn till förstärkaren och vi hörde suveräna Klazz Brothers via Spotify – perfekt bakgrund för en spelkväll.

Eftersom vi var fyra stycken, passade det bra att ta fram Mah Jong-spelet. Det var dessutom rätt länge sen vi spelade det, så alla var taggade.

Ofta när man spelar Mah Jong har man åtminstone någon nybörjare med och får ta tid till att förklara hur det går till och dessutom spela rätt långsamt. Men ikväll var alla vana spelare. Alla visste vad de skulle göra och vi kunde hålla ett bra tempo, vilket satte lite extra krydda på spelet.

Mah Jong är ett äkta sällskapsspel på det sättet, att om man är van kan man spela samtidigt som man pratar om annat. Vi kunde alltså diskutera filmer, tjata om allt möjligt, skämta och driva lite med varann. Och emellanåt var det nån som ropade ”pong” och spelet flöt på.

Vi hade bra flyt och hann faktiskt med en hel rond – något som inte alltid är så självklart. Under sista omgången steg spänningen, när vi var flera som satt på en sten och varje bricka som slängdes kunde bli avgörande. Jag lyckades få ihop en Mah Jong-hand med en riktig bottennotering poängmässigt.

När vi räknade ihop hela rondens poäng var jag den solklare förloraren. Men det gjorde inget. Visst är det kul att vinna, men det är egentligen inte målet, utan vägen dit som är själva grejen med spelet. Så kvällen var en riktig höjdare!

Om du aldrig har spelat Mah Jong, har du missat ett av livets glädjeämnen. Kom förbi hemma hos mig, så ska jag lära dig!

mahjong3

Annonser

3 svar to “Mah Jong-kväll med Klazz”

 1. Ola Says:

  ååååh! Öland!! nu tack!! 😀

 2. monica selin Says:

  va kul ….. håller helt å hållet med. Har man missat detta så har man missat många trevliga stunder. men det är ju inte försent än finns chans att lära. Tack tony för att du lärde mig en gång i tiden ( för 25 år sen )
  vågar inte ens tänka på hur många ronder vi spelat sen dess. Ha det gott

 3. Elin Says:

  Ja pappa, det var riktigt kul! O så är jag såklart rätt nöjd över att jag var den solklara vinnaren!! Nu får det inte dröja lika länge till nästa gång.
  KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: