Trodde aldrig jag skulle göra detta

ingenreklam

För några år sen jobbade jag på en reklambyrå i Jönköping. Vi höll till i de två understa våningarna i ett hus, där det i övrigt var vanliga lägenheter. En dag kom fastighetsskötaren in och undrade om vi kunde göra en skylt till hyresgästernas dörrar. Vi frågade vad det skulle stå på skylten. Han svarade ”Ingen reklam, tack”.

Den där händelsen har jag skrattat gott åt många gånger. Det var ju helt absurt att beställa en skylt med den texten från en reklambyrå.

Nu är jag där själv. Trots att jag har arbetat med reklam i nästan hela mitt vuxna liv och trots att jag ogillar att säga nej, har jag idag tagit ett historiskt beslut. Efter månader av vånda och tankekrockar har jag satt en sån där skylt på min egen brevlåda. Jag vet – nu är det jag som är skrattretande. Men det har jag nog varit redan tidigare.  🙂

Jag är övertygad om att reklam behövs. Den gör att företagen säljer och så skapas det arbetstillfällen. Men jag gillar inte när reklamen brer ut sig så mycket att det blir trångt i människors personliga sfär.

Jag tänker framför allt på tre områden: 1. Telefonförsäljning (OK, det är väl inte reklam precis, men en slags marknadsföring som har ökat så mycket att det är ruskigt störande). 2. TV-reklam (när den ligger inne i programmen och framför allt om den stör i en långfilm). 3. Direktreklam (sån som man får i brevlådan och som med åren bara har ökat).

Jag är ingen fanatisk miljökämpe, men av de stora mängder reklam jag får i brevlådan går 90% direkt till pappersinsamlingen, utan att jag ens har tittat på den. Det känns som ett enormt slöseri med naturresurser.

Så idag gjorde jag slag i saken och fixade till en skylt. Om du vill ha en likadan, kan du ladda ner den här.

ingenreklam2

ingenreklam3

2 svar to “Trodde aldrig jag skulle göra detta”

  1. Anne Says:

    Vilken cool skylt den laddar jag ner!!

  2. gladatony Says:

    Om du vill spärra din telefon mot försäljningssamtal, anslut dig till Nix. Det kostar inget. Här är adressen: http://www.nix.nu/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: