Vilse bland påskfjädrarna?

feathers

Påsken är här och man får väl erkänna att våra traditioner och symboler måste verka ganska så förvirrande för den oinvigde. Fjädrar, kycklingar, godis och fler hårdkokta ägg än vad som är nyttigt för oss.

Varför kommer det barn med vattenfärg i ansiktet och tigger godis? Vilka är de skrämmande kvinnor som påstås ha flugit omkring på kvastar långt innan Harry Potter ens var påtänkt? Och vad i hela världen har påskharen med allt det här att göra?

Ja, som jag ser det älskar vi svenskar de stora helgerna med familjetraditioner, extra ledigheter eller storhelgstillägg på lönen. Men samtidigt gör vi allt vi kan för att skymma anledningen till de här helgerna med allsköns ovidkommande (och för all del ganska trevligt) krimskrams.

Vi värjer oss för tanken på att vi i påsk egentligen firar nån slags grovarbetare som avrättades på det mest gruvliga sätt i ett land långt borta för länge länge sen. Kanske för att vi inte vågar tänka tanken på att den där händelsen berör oss mer än vi egentligen vill erkänna.

I min brevlåda kommer ibland en tidning som heter Vision Höglandet. Den hamnade länge i soporna tillsammans med all annan reklam, tills jag en dag öppnade tidningen och upptäckte vilken positiv kraft det fanns i den. Chefredaktören Mikael Torstensson skriver fantastiska och uppmuntrande ledare.

Jag avstår från att kommentera påsken mer här, eftersom Mikaels påskkrönika ”Snacka om framgång” är absolut oslagbar. Läs den genom att klicka här, så kan din påsk bli ännu gladare.

70951620

Till sist ett oförglömligt citat från Svenska MAD: ”Den man älskar, den äggar man”.

Annonser

2 svar to “Vilse bland påskfjädrarna?”

  1. Faffah Says:

    Ja! Jag har också funderat på varifrån påskharen kommer.(?)

  2. Anne Says:

    Bra skrivet !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: