Stockholm från solsidan

sthlm_slottet

Min helg var inte bara fylld med de kreativa intryck jag skrev om i mitt förra inlägg. Ett besök i Huvudstaden är inte komplett utan en tur på stan med kameran i handen. Man ser väl ut som en tvättäkta turist, men det är smällar man får ta.

Det var varmt och soligt och Stockholm visade sig från sin allra bästa sida. De första varma dagarna på året är speciella att uppleva här. Det är som om någon drar i en broms. Folk slutar springa och börjar strosa i stället.

På söndagen var det loppis på Hötorget. Då kan man hitta alla möjliga och omöjliga prylar där. Men de finaste sakerna är rätt dyra, så det blev bara ögonshopping.

sthlm_loppis3

I Kungsträdgården blommar de japanska körsbärsträden så här års. Det är tjockt med folk som sitter och äter glass utefter dammen. En tjej i romantisk utstyrsel stod modell för en fotograf under körsbärsblommorna.

sthlm_cherrytrees

Det finns så många fina byggnader i Stockholm. Det gäller bara att lyfta blicken för att upptäcka dem. Här är en vackert dekorerad port på Operan.

sthlm_operan3

Ljuset såg ut att ligga i en bra vinkel på Jakobs kyrka, så vi gick in. Och som vi hoppades blev det en del intressanta bilder.

sthlm_jakobskyrka

Gamla Stan kan man ju inte missa. Där finns det spännande motiv överallt. Här är till exempel Tyska kyrkans torn och en fin port utefter Västerlånggatan.

sthlm_gamlastan

En blankputsad Mustang med de anrika husen i Gamla Stan speglade i motorhuven får avsluta bildvisningen för den här gången.

sthlm_mustang

3 svar to “Stockholm från solsidan”

  1. Anne Says:

    Like this 😉

  2. Etta nolla nolla! « Ditt & datt Says:

    […] Som stockholmare i förskingringen har jag lärt mig uppskatta min födelsestad mer och mer. Vill du ha en dos lovsång om Huvudstaden och se lite fina bilder, kan du kolla här: Hatten av för Huvudstaden, Fotosafari i storstadsdjungeln och Stockholm från solsidan. […]

  3. En titt i backspegeln « Ditt & datt Says:

    […] konstsamling. Och för den som gillar fina bilder har jag också lagt ut egna foton här och här och här. Ett par snygga fotomodeller finns det också här och här, för den som gillar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: