Förändring till det bättre

kvastar

För några månader sen kom jag hem med en ny kvast. Jag hade inte tyckt att det var så krisigt med den gamla, men när jag ställde den nya bredvid blev det tydligt hur välbehövligt det var med en uppgradering.

En del påstår envist att det var bättre förr. Även om det kanske stämmer nån gång ibland, är ”förr” något som ligger bakom oss. Tiderna förändras och detsamma gäller dig och mig.

Vi förändras varje dag, konstaterar rockgruppen Jerusalem i klassikern ”Ständig förändring” och hakar sen på den viktiga frågan ”Går det åt rätt håll eller växer vi åt fel?”.

Somliga människor fokuserar på allt negativt som händer, ser sin identitet i djupaste mörker och hamnar i en nedåtgående spiral. Andra har en låt gå-attityd och då kan förändringen ta vilken riktning som helst. Det blir som ett slags lotteri med ganska många nitlotter. Men den som gör medvetna och positiva val, kan snart se en förändring till det bättre.

Livet går vidare och förändras, precis som en bäck som ständigt rinner. Men med en spade och lite arbete kan vi påverka vilken väg den tar.

Om du medvetet väljer att prata om glädjeämnen i stället för att klaga och att tala gott om andra människor i stället för att snacka skit, har du kommit en bra bit på rätt väg. Med en positiv attityd påverkar du inte bara dig själv, utan också din omgivning. Prova och se vad som händer!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: