Film film film, del 11

film011

Igår kväll hade jag en lätt surrealistisk filmupplevelse. Jag hade laddat DVD-spelaren med  Love don’t cost a thing. Jag visste absolut inget om filmen, förutom att Christina Milian spelar en av rollerna. Hon har en positiv utstrålning som gör mig glad.

Efter bara ett par minuter fick jag en märklig känsla av att jag hade sett detta förut, trots att filmen absolut var ny för mig. Sen kom jag på vad det var. Filmen var en remake på en annan film som jag har sett otaliga gånger – Can’t buy me love, en klassisk highschool-komedi från 1987.

Tyvärr visade det sig att den nyare filmen långt ifrån levde upp till originalet. Sämre dialog, sämre dans och sämre skådespelarinsatser. Och trots den oerhörda likheten hade man missat både komiska poänger och en del viktiga inslag i handlingen. Nej, vill du se en bra komedi så är det originalet Can’t buy me love du ska välja.

Jag minns att jag såg den när den var ny tillsammans med min fotografvän HO. Vi var i Helsingborg på fotouppdrag och passade på att gå på bio på kvällen. Filmen gav en bra eftersmak och vi blev båda lite förälskade i Amanda Peterson, som spelar den kvinnliga huvudrollen.

Patrik Dempsey spelar tönten som hyr skolans populäraste tjej. Han betalar henne för att hon ska låtsas vara hans flickvän. På det sättet räknar han med att själv hamna i innegänget.

Förutom en rad missförstånd och komiska situationer, finns ett tänkvärt budskap om vänskap och relationer. Och som grädde på moset: Den afrikanska myrsloksdansen.

Så vill du se en tonårsfilm som ligger långt över genomsnittet är denna ett bra tips. 80-talskänslan får du på köpet.

Annonser

Ett svar to “Film film film, del 11”

  1. Alexandra Says:

    Men Patrick Dempsey tog sig så småningom….
    han är ingen tönt längre utan han som spelar ursnygga Mc. Dreamy doktorn i Greys Anatomy!!

    / Alexandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: