Ur led är tiden

midsommar09a

Vem ska man lita på? Den frågan blir mer och mer aktuell i takt med att omtanke och känsla för rätt och fel blir bristvaror. Och nu för tiden kan man inte ens lita på årstiderna.

Antagligen beror det på hur miljöförstöringen påverkar världens klimat. Men att det finns förklaringar betyder inte att det är lättare att vänja sig. Juni månad har till stora delar varit lika kall som mars-april. Och idag – Midsommarafton – står regnet som spön i backen.

I morse visade barnprogrammet på TV ett långt inslag om Halloween. Går det att tänka sig något som känns mer fel en sån här dag. Ja, kanske Kalle Ankas jul eller dans kring granen. Vi kanske borde skippa midsommarmiddagen och äta risgrynsgröt och julskinka i stället?

Vädret idag har mest varit grått. Men ett par gånger mellan åskskurarna har solen lite förläget tittat fram, liksom för att påminna oss om sin existens.

Det här är ju den ljusaste tiden på året, en slags höjdpunkt. Ändå känns det som om sommaren knappt har börjat och vi kan inte längre säga att vi går mot ljusare tider.

Visst är det så att vädret påverkar vårt humör ibland. Och visst skulle man önska att det vore sol jämt. Men å andra sidan – hur kul vore det? Det är väl just för att vädret i vårt land är så omväxlande som vi uppskattar solen så mycket. Bara sol skulle nog bli lite trist i längden.

Om det aldrig regnade skulle vi inte kunna se hur dropparna efter regnet fångar solens strålar. Kanske är det likadant med våra liv. Vore det problemfritt jämt skulle vi snart glömma bort att vara tacksamma. Det skulle liksom bli vardagsmat.

Men lika säkert som att det kommer solskensdagar, kan vi räkna med dagar med sol i sinnet. Då kan det gnistra till i gårdagens tårar innan de torkar helt.

midsommar09b

Annonser

Ett svar to “Ur led är tiden”

  1. Elin Says:

    Jag håller med! Skulle absolut inte vilja ha sol och värme varje dag. Jag tillhör ju dessutom den tappra skara som älskar hösten – gråmulet, ruggigt – och perfekt för att krypa upp i soffan o mysa med te och ljus. Men det charmiga är just växlingarna, precis som du skriver. Känner mig lycklig av att få leva med just årstider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: