Blixt och dunder!

blixtar

Om du är eller har varit lika flitig läsare av tecknade serier som jag, känner du igen rubriken. Det var ett av den koleriske Kapten Haddocks kraftuttryck i serien Tintin. Men mina upplevelser under tältsemestern på Öland fick mig att tänka på en annan seriefigur – Majestix.

Seriealbumen om Asterix hör till mina favoriter och det är hövdingen i hans by som heter Majestix. Han tar aldrig ett steg i onödan utan blir ständigt buren på en stor sköld av ett par stackars galler. Majestix är bara rädd för en sak – att himlen ska ramla ned i huvudet på honom. Han måste ha haft någon upplevelse liknande min den här sommaren.

Jag har tillbringat så många somrar på Öland att jag har tappat räkningen och en sak vet jag: På Öland är det solsäkert. Men i år blev det inte som jag trodde. Redan andra eller tredje dagen kurade jag och min dotter Ida i tältet när det började åska och spöregna.

Jag kan tycka att åska är lite mysigt, men detta liknade inget jag har upplevt förut. Det knallade öronbedövande från alla håll och det bara fortsatte. När naturen säger ifrån på det sättet blir det tydligt hur bräcklig man är som människa. Det är liksom inte läge att vara kaxig och tro att man har kontrollen.

Till råga på allt regnade det så hårt att vi fick varsin mindre sjö under madrasserna. Och dagarna efter blåste det så hårt att tältet skakade och revs sönder mer och mer. Jag försökte hålla jämna steg med silvertejp. Vinden var så hård att flera av tältlinorna brast på mitten.

silvertejp

Nåja, vi hade en del soltimmar också, men de var rätt få. När vi packade bilen igår efter åtta nätter slängde vi tältet i en container. Det skulle aldrig klara en sommar till.

Nu måste jag snabbt skaffa ett nytt. Vi vill ju inte missa nästa tältsommar.

Annonser

3 svar to “Blixt och dunder!”

 1. Svante Says:

  R.I.P. You’ll be missed!

 2. Radhika Paulson Says:

  Hej Tony och Ida,

  Det var roligt att få träffa er igen på Lottorp. Vad roligt att se att ni hade det bra på resan hem. Snygg insplening. Vi ses. Hälsningar från Håkan o Radhika

 3. Peter Says:

  Åh, nej… lite mer silvertejp hade kanske funkat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: