Det svaga könet

burtreynolds

När man talade om kvinnor förr i tiden, använde man ibland uttrycket ”det svaga könet”. Jag tänker ibland att det egentligen är precis tvärtom.

Igår natt råkade jag se en snutt från ett TV-program om en engelsk professor, som gjorde studier på män. Ett av försöken gick ut på att man lät ett antal män två och två få tio euro-mynt. De uppmanades komma överens om hur mynten skulle fördelas dem emellan.

Det verkar ju självklart att de skulle ha fem mynt var, men det visade sig att somliga av männen var mer dominerande och hade en mer utpräglad vinnarinstinkt. De lyckades övertyga sin diskussionspartner om att nöja sig med färre mynt.

Nu kommer det intressanta: Professorn gjorde om försöket, men lät männen innan dess få fingra på varsin behå. Nu hände något märkligt. De dominerande männen förhandlade nu på ett helt annat sätt och fick färre mynt än sin motpart. Ibland blev skillnaden så stor som 8-2. Samma sak hände om männen innan försöket fick se bilder på kvinnor som såg en smula sexiga ut.

bh

Professorn konstaterade att det logiska tänkandet sattes ur spel, när män konfronterades med vackra kvinnor eller attribut som kunde associeras till kvinnor. På det här området är män definitivt det svaga könet. Det verkar räcka med att en kvinna knäpper upp en extra knapp i blusen, för att hon ska hamna i överläge. Eller?

Att kvinnor kan påverka män så starkt kan verka lite löjligt och en del kvinnor tycker kanske att det är upprörande. Men vad man än tycker, förändrar det ju inte fakta. Sen är det upp till oss män att handskas med vår natur, så att det sociala samspelet fungerar.

Till sist en kul serie-stripp som säger en del om det manliga sinnelaget. Klicka på bilden för att se den i full storlek.

motvind

2 svar to “Det svaga könet”

  1. Roger Gillberg Says:

    NEJ NU MÅSTE JAG PROTESTERA. VI MÄN ÄR INTE ABSOLUT INTE DET SVAGARE KÖNET!!!

    … oops, jag måste gå nu för min fru kom just.

  2. Singelliv, del 3 « Ditt & datt Says:

    […] Man måste nog ha levt i det påtvingade singellivets celibat under några år, för att förstå hur trevlig den lilla episoden var. Som en värmande solglimt på skuggsidan. Jag lider troligen av en svårartad bröstabstinens. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: