Film film film, del 13

film013

Ibland händer det att riktigt bra filmer går oförmärkt förbi på ett sätt som inte gör dem rättvisa. Ett exempel är Nyckeln till frihet, som var en flopp på biograferna, men som fick revanch på DVD och nu anses vara en av världens absolut bästa filmer.

Vad det beror på är svårt att säga, men vissa filmer glöms nog bort bara för att de har en ointressant titel. Jag har  en känsla av att filmen Vänner för livet kan vara rätt bra, men den svenska titeln utlovar ingen konflikt eller nåt annat spännande, så jag saknar tillräcklig motivation för att se den.

Idag såg jag åter igen den utmärkta An unfinished life – ett drama av Lasse Hallström med den korkade svenska titeln En dag i livet. Originaltiteln sitter mitt i prick, men den svenska har inget med storyn att göra.

hallstrom_redford

Huvudpersonerna i filmen är Robert Redford, Morgan Freeman och Jennifer Lopez. Lasse Hallström är känd för att ge extra mycket karaktär och mänsklighet åt rollfigurerna och i det här fallet har han haft guldskådisar att jobba med. Redford och Freeman är ju legendariska och är så pass tunga skådespelare att man nästan missar hur bra den tredje personen är.

Jennifer Lopez, som sjungit in en rad skivor och som ibland fotograferas i minimala utstyrslar som känns too much, tas inte alltid på allvar som skådis. Men faktum är att hon har gjort en rad bra roller (och i ärlighetens namn också ett par stycken som inte har varit så minnesvärda).

Hur som helst är den här filmen en riktigt bra historia som går direkt till hjärtat och lämnar en god eftersmak. Inte så mycket action, men bra ändå. Om du har missat den har du nåt att se fram emot.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: