Snorkling under Kärleksbron

cypern05

Min vecka på Cypern har bjudit på alla möjliga upplevelser. Härom dagen skulle Victors flickvän Josefin och ett par andra hoppa bungijump och det fick vi ju inte  missa. En kran hissade upp dem en i taget sextio meter upp och sen var det inte läge för någon betänketid innan det var dags att hoppa.

cypern06

Jag kände mig faktiskt lite frestad att prova, men modet svek. Och dessutom kände jag på mig att jag kunde använda 500 spänn till nåt bättre.

Sen åkte vi på våra hyrda cyklar till andra änden av Ayia Napa till Kärleksbron. Det är en klippformation som välver sig över bra snorklingsvatten.

cypern07

Victor hade rekommenderat mig att köpa dykarskor med förstärkt sula och det behövdes även under klättringen på de vassa klipporna för att komma ner till vattnet. Under dykningen fick man passa sig för att trampa på de svarta sjöborrarna, som har så vassa taggar att dykarskorna inte hjälper.

En annan dag besökte vi ett gammalt kloster och åt sedan på en japansk restaurang, där kocken lagade maten och gjorde diverse tricks och hyss vid vårt bord.

cypern08

Sista kvällen efter showen på hotellet följde vi med underhållningsgänget till en karaokebar, där stämningen var på topp. Tyvärr kom vi dit lite sent, så jag fick inte sjunga. Discjockeyn ville sjunga själv i stället.

Idag är det dags för hemresa, men vi hann ändå med en tur till huvudstaden Nicosia och även ett par timmar i den turkiska delen av staden.

cypern09

Och nu är det dags att åka hem. Cypern är ett jättemysigt semestermål med mycket att se och uppleva. Priserna är som hemma eller högre, så det går en del pengar under en vecka. Men möjligheterna till sol, bad och avkoppling är oändliga. Rekommenderas!

Ett svar to “Snorkling under Kärleksbron”

  1. Anna Says:

    Vilka härliga bilder! Nu blir jag verkligen sugen på att njuta av varmare trakter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: