Filippa är för tjock

filippa3

Media över hela världen rasar just nu mot designjätten Ralph Lauren. Det har i dagarna blivit känt att modellen Filippa Hamilton-Palmstierna, som i flera år varit deras ansikte i annonseringen, har sparkats. Anledningen är att hon är för tjock.

Filippa är en tjej med svenskt påbrå, men hon är född och uppvuxen i Frankrike. Hon upptäcktes som 15-åring när milleniet precis hade börjat och har sedan dess figurerat i otaliga modebilder. Hon är 1,78 lång och väger 54,4 kilo, men är välproportionerad. Det finns andra modeller som är så magra att man kan räkna revbenen, men Filippa har ett sunt och friskt utseende. Och hon är absolut inte tjock.

Ralph Lauren har nu annonserat med en bild av Filippa, där hon är kraftigt retuscherad. Midjan, höfterna och låren har minskats så mycket att bilden ser helt grotesk ut. Läs mer i Aftonbladets artikel.

filippa5

I en tid då alltför många unga kvinnor självsvälter sig, är det rena katastrofen att publicera en sån bild. Konsekvenserna blir förödande för dessa tjejer, som i sin förvridna föreställningsvärld tycker att sjukligt magert är något vackert.

I en färsk roman av John Grisham skriver han om en man som tvekar att ha sex med sin anorektiska fru: ”… han oroade sig för att bli spetsad av ett höftben eller för att helt enkelt krossa henne under sig.”

Ingen normalt tänkande människa – man eller kvinna – attraheras av benighet. Lite hull, former och mjukhet är mycket trevligare och ser mycket bättre ut. Filippa själv vill inte medverka till att tjejer ska tro att det är naturligt att vara utmärglad.

filippa4

– Jag är väldigt stolt över hur jag ser ut, och jag tror att en förebild ska se hälsosam ut, säger hon enligt Aftonbladet.

Filippa råkar finnas med på bild i ett av mina tidigare inlägg.

5 svar to “Filippa är för tjock”

 1. Henry Hahne Says:

  Helt groteskt att manipulera en vacker modell så här. Behåll de vackra kurvorna – Filippa!

 2. Annica Kjellsson Says:

  Ett mycket bra inlägg av dig att ge dina bloggläsare den här uppmärksamheten som är så viktig i dagens samhälle. Det viktigaste är att må bra och att vara trygg i sig själv med alla fel och brister som vi själva skapar oss. För övrigt tycker jag alltid att det är roligt att läsa dina bloggar, du skriver så medryckande.
  Din svägerska eller fd hur du vill ha det

 3. TheStarcow Says:

  Usch det är så fruktansvärt sjukt, alltihopa. Och jag som nyligen tyckte att trenden med trådsmala modeller minskade…

  Synd att jag inte kan bojkotta dom eftersom jag ändå inte har råd att vara kund…och hade inte varit intresserad av att vara kund även om jag hade råd…!

 4. inelin Says:

  Tack för rättningen! Jag ska ändra inlägget. Googlade Valentina Zeliaeva och hon var ju riktigt söt utan den hemska retuscheringen!

 5. En titt i backspegeln « Ditt & datt Says:

  […] lagt ut egna foton här och här och här. Ett par snygga fotomodeller finns det också här och här, för den som gillar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: