Låtsas-sång i fotostudion

motala01

Som jag skrev i mitt förra inlägg förbereder vi just nu en glittrig och maffig café-show. Vi behöver en bild som fångar lite av känslan till posters och info-material. Därför hade jag bokat tid hos min vän Fotografen härom dagen.

I en fotostudio har man stora möjligheter att få fram den bild man vill ha. Jag hade mina önskemål klara redan från början: Ett par färgade spotar i bakgrunden, starkt motljus på modellen och en liten lättning framifrån.

motala02

En mellangrå fond i bakgrunden kan bli mörk på bilden, men fungerar bra att projicera ljus på också. Vi placerade också ett kraftigt motljus bortifrån vänstra hörnet och ställde en frigolitskiva i förgrunden, för att lätta upp på skuggsidan.

Min vän Re, som är en av ”stjärnorna” i showen ställde upp som fotomodell. Hon provade ut kläder medan vi förberedde i studion.

Det var första gången för Re och till en början tyckte hon det var svårt. Det räcker liksom inte att vara snygg. Man måste kunna agera framför kameran och dessutom stå och röra sig på precis det sätt som förväntas. Re tyckte att det kändes lite pinsamt att låtsas-sjunga, men det gick bättre när vi satte på musik i bakgrunden.

motala03

För bara några år sen fick man prova sig fram med polaroider och ibland vänta på att film skulle framkallas innan man var säker på resultatet. Men nu kan Fotografen kolla bilderna direkt i datorn och se om något behöver ändras.

Till slut åkte vi hemåt med en skiva med 300 bilder. Efter att ha granskat dem valde jag ut ett par stycken som kändes riktigt bra. Till slut jobbade jag med bilderna i Photoshop, la ihop två stycken för att få lite oskarp action och kände sedan att det började bli som jag ville ha det.

Showen har fått rubriken Living on a Prayer eftersom titelmelodin är Bon Jovis klassiska rock-rökare. Här kan du se den första skissen.

motala04

3 svar to “Låtsas-sång i fotostudion”

  1. beatrice b Says:

    kul! 🙂

  2. Ulf Svensson Says:

    Yeah!

  3. Nedräkning « Ditt & datt Says:

    […] noter och repat med musikerna, AA har planerat vad som ska bakas och själv har jag jobbat med affischer, biljetter och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: