Tidsoptimistisk morgon

iamlegend

Jag är inte bara optimist, utan också tidsoptimist. Det senare är en ganska så besvärlig egenskap. Det är som en liten röst som talar i min hjärna och övertygar mig om att jag hinner en eller två saker till innan den där tiden som jag måste passa.

Idag gick jag till kyrkan för att höra min vän U tala över ämnet Mot nya äventyr. Jag var inte så lite stolt, eftersom jag bara var fem minuter försenad. Men när jag svängde in på parkeringsplatsen slogs jag av häpnad. Inte en enda bil stod där.

Alla möjliga tankar korsade sig i huvudet på mig och den dominerande var: Är det verkligen söndag idag? När man som jag har ett nattjobb händer det ibland att man är helt lost över vilken dag i veckan det är. Fast när jag tänkte efter var jag övertygad om att dagen var rätt. Jag körde runt kyrkan och kollade anslagstavlan. Jo då, 10.30 skulle det börja.

Dörren var i alla fall öppen, så jag gick in. I kapprummet hängde inte en enda rock eller jacka. Nu drabbades jag av en riktig overklighetskänsla. Vad hade hänt? Jag kände mig som Will Smith i I am legend. Som den sista människan på jorden.

Inne i kyrksalen hittade jag i alla fall tre personer, som kunde upplysa mig om att det är vintertid idag. Jag var nästan en timme för tidig! För en tidsoptimist är detta som ett mirakel.

Första året som vi hade sommartid bodde jag i Stockholm. Den 1 april skrev Dagens Nyheter ”Dålig information om sommartiden. 10.000 beräknas komma sent till jobbet idag.” Massor av folk läste detta och rusade till bilar, bussar och tåg. Men – april april – sommartiden skulle inte komma förrän helgen efter. Det aprilskämtet tycker jag hade guldkant!

Jag fick i alla fall en timme extra idag och då hann jag skriva det här inlägget.

Ett svar to “Tidsoptimistisk morgon”

  1. Semlan som blev mitt fall « Ditt & datt Says:

    […] förmiddag innan jag skulle åka och hämta min dotter Ida i Jönköping prick klockan tolv. Men tidsoptimist som jag är tog jag det lite för lugnt och upptäckte plötsligt att det var dags att åka. Jag […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: