En idol värd namnet

Idol 2009 närmar sig sitt slut. Det var ett starkt startfält som hade sållats fram i höstas och under veckorna som gått har fler och fler fått lämna tävlingen. Nu återstår bara tre och i mitt tycke är det de tre bästa – Calle, Erik och Tove.

Det är riktigt spännande inför semifinalen och finalen de närmaste två fredagarna. Det känns som att det kan gå hur som helst och alla tre är värdiga vinnare. Men jag tror på Tove.

För att kunna kallas idol räcker det inte med att vara en bra sångare. Det gäller också att ha det rätta självförtroendet, utstrålningen, scennärvaron och publikkontakten. Det handlar kort sagt om att ha scenen som sitt naturliga element.

Tove har allt det där och dessutom massvis av charm och attityd. Och hon lyckas alltid pricka helt rätt med scenkläderna. Men det är klart – allt klär en skönhet, brukar man ju säga. Hennes svagaste insatser i tävlingen har mest haft att göra med olyckliga sångval. Men för det allra mesta har hon hittat rätt även där.

Härom veckan sjöng hon Sandie Thom’s I wish I was a punkrocker, först a capella och sen bara ackompanjerad av trummor och lite kör. Det var en musikalisk högtidsstund som gav mig rysningar. Jag tänkte bara ”världsklass” och kände på mig att den här tjejen kan gå hur långt som helst. 16 år och redan en fullfjädrad artist!

Därför hoppas jag på att Tove blir årets idol. Eller som Agneta Sjödin en gång sa: ”Jag håller alla tummar jag har”.

Annonser

4 svar to “En idol värd namnet”

 1. gladatony Says:

  Nu är det fredag igen och semifinalen har gått av stapeln. Idag var det juryn som valde ut låtar till de tre återstående deltagarna.

  Killarna fick rocklåtar där de kunde briljera, men Tove tilldelades en profillös poplåt och en Whitney Houston-ballad. Den senare gjorde hon riktigt bra, men det räckte inte mot killarnas up-tempo-låtar. Så tråkigt nog fick hon lämna tävlingen i kväll.

  Men Tove är ändå en stjärna som vi kommer att få se mycket mer av. Det ser jag fram emot.

 2. Alexandra Says:

  Hi hi lustigt att du röstade på henne.
  Nicke och hans tjejer är här och vi kollade på idol igår kväll…och då sa jag: – Den där Tove hon kunde varit en Berglund flicka…….

 3. gladatony Says:

  Tack för den, Alexandra! Om Tove skulle vilja bli adopterad är hon välkommen att höra av sig 🙂

 4. Anne Bylund Says:

  Vad lustigt jag trodde också det var en av dina döttrar Tony. Tove skulle fått vinna, men i längden tror jag det är hon som är vinnaren. Hon kommer bestå helt säkert utan Idol seger. Go tjej!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: