Film Film Film, del 15

I år har jag funderat på vilken som är den perfekta julfilmen. Då tycker jag att man glömmer Kalle Anka och alla tomtar och grinchar. Det ska vara en film som ger den där riktigt goa eftersmaken och julstämningen.

Först tänkte jag på Die hard eller Ensam hemma eller kanske Ett päron till farsa firar jul. De utspelar sig ju i jultid allihop. Men de kändes antingen för våldsamma eller lite väl hysteriska.

Sen kom jag på det. En film jag borde ha tänkt på från första början: Love Actually!

Det här är en riktig favorit som går att se hur många gånger som helst. Den utspelar sig under några veckor i december och julen har en viktig roll i filmen.

Manusförfattaren och regissören Richard Curtis insåg att han skulle få tillbringa resten av livet med att göra romantiska komedier, om han skulle förverkliga alla sina idéer. Så i stället stoppade han in en lång rad kärlekshistorier i en och samma film.

Vid första titten blev jag förvånad över att den här typen av film innehöll några ganska så avklädda scener och en del andra ”olämpligheter”. Men efter den första chocken ser man bara humorn och värmen bakom det hela.

I Love Actually kan man njuta av rollinsatser av Emma Thompson, Keira Knightley, Colin Firth och många andra. Bill Nighy är obetalbar som åldrad rocksångare, liksom Hugh Grant i rollen som Englands premiärminister.

Filmen var från början mer än en timme för lång. Men det mesta av det bortklippta finns med bland extramaterialet på DVD:n och det är många höjdarscener.

Om du hör till dem som ännu inte har sett Love Actually ska du veta att jag är grymt avundsjuk! Tänk att få se den utan att veta vad som ska hända. Det här är i alla fall mitt bästa filmtips för julen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: