Bättre och bättre – en utmaning

Nu är vi redan flera dagar in i 2010 och vill önska dig ett alldeles extra gott nytt år! Jag trodde att förra året skulle bli bra, men jag har bestämt mig för att 2010 ska bli ännu bättre.

Jag ska fortsätta jobba med mina mål från förra året, men göra åtminstone ett tillägg: Jag ska bli bättre i köket. Det är ingen vidare bredd på de maträtter jag kan laga och när man lever ensam är det ibland lätt att stoppa in nån färdigrätt i micron.

Jag hörde en gång Charlotte Höglund föreläsa om självrespekt. Hon sa bland annat att man som ensam inte ska stå och äta vid diskbänken. Det är att nedvärdera sig själv. Nej, man ska duka fram maten, tända ett ljus och ha en bra stund för sig själv.

2010 kommer att bli ett bra år, därför att jag har en positiv förväntan. Omständigheterna kan man inte råda över, men man kan vara vaken inför de goda möjligheter som faktiskt dyker upp. Men det handlar inte bara om att sitta och vänta på vad ödet behagar slänga åt mitt håll. Man kan göra något själv också!

Min dotter Anna skrev om en kanonidé på sin blogg inför det här året. Hon har bestämt sig för att utmana sig själv och utvecklas under året. Hon ska ge sig själv en ny utmaning varje vecka och skriva om det på bloggen. Och så skickar hon utmaningen vidare till läsarna. Den som vill är välkommen att haka på.

Det där tyckte jag var en jättebra tanke. Så om du vill att det här ska bli ett bra år: 1. Förvänta dig bra saker. 2. Gör något själv för att bli bättre och påverka din omgivning på ett bra sätt.

Gå in på Annas blogg http://tankarurlivet.wordpress.com/ och glöm inte att bokmärka den.

Ett svar to “Bättre och bättre – en utmaning”

  1. Anne Says:

    Tittade in i Annas blogg, där du har din gåva gått i arv 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: