Bäst i Sverige

Idag vill jag helt enkelt ösa lite välförtjänta lovord över en mycket speciell person. Agneta Sjödin har varit en frisk fläkt i svensk TV under två decennier och jag tvekar inte att utnämna henne till Sveriges Bästa Programledare.

Agneta jobbade som ljustekniker på TV4 i början av 90-talet, när hon ”på skoj” blev tillfrågad om att bli programledare tillsammans med Adam Alsing i Tur i kärlek. Agneta gjorde en audition och fick jobbet. Sen dess har vi sett henne i en lång rad underhållningsprogram och galor, till exempel Let’s dance där hon var en perfect match till programledarpartnern David Hellenius.

Efter två säsonger drog sig Agneta tillbaka för att ägna sig åt att skriva böcker. Hennes efterträdare Jessica Almenäs gör nog ett bra jobb, men känns blek som programledare. Det är säkert otacksamt att ta över efter Agneta Sjödin.

I år återvände Agneta till Let’s dance – den här gången för att tävla. Hon visade redan från början stor talang och favorittippades av många. Men i fredags åkte hon överraskande ut. Svenska folket trodde nog att hon satt säkert efter att ha fått en fjärdeplacering av juryn, men alltför få ringde och röstade och så blev det som det blev. Tråkigt, för vi får inte se henne i TV-rutan så ofta nu för tiden.

Som författare har Agneta Sjödin visat att hon är en klok och reflekterande person. Själv har jag läst den självbiografiska En kvinnas resa och jag fick en av hennes andra böcker – En av de tolv – i julklapp.

Agneta är Sveriges bästa programledare för att hon tillför en stor portion glädje med sin spontanitet och sin positiva energi. Människor som hon, som kan skapa en färgklick i vår ibland gråsvenska tråkighet, såna behöver vi fler av.

Annonser

2 svar to “Bäst i Sverige”

  1. Kjell Says:

    Håller med föregående talare. Jag tycker också att Agneta är en av de bästa i sitt gebit. Trevlig, avslappnad och naturligt rolig. Lets Dance är inte ett av mina favoritprogram (Jag tycker dans är lika ointressant som trav och orientering) men vi får hoppas Agneta snart dyker upp i rutan igen. Har inte läst någon bok av henne men det kanske är dags snart.

  2. Gabbe Snabbe Says:

    Om man råkar tycka att Agneta är något av det tråkigaste man kan uppleva, vad gör man då? Att hon har absolut noll karisma och inte är rolig. Ska man då låta bli att kommentera ett annars välskrivet inlägg? Nej, vid min bete!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: