På glid

Att säga att jag är en smula sportintresserad vore en överdrift. Jag tycker sport tar alldeles för mycket plats i TV och radio. Större idrottsevenemang som OS och VM är bara irriterande, då allt man vill se på TV får ge plats för skrikande reportrar och öronbedövande publikjubel.

Därför var det rätt otippat att jag, när jag zappade igenom TV-kanalerna härom kvällen, fastnade i en curling-match. Det var svenska damlaget som mötte danskarna och med stor precision sköt iväg stenarna och borstade isen lika intensivt som Duracells kaniner.

Vid 2-tiden på natten när det bara återstod tre stenar i matchen, somnade jag i fåtöljen och fick inte veta hur det gick förrän nästa dag. De svenska tjejerna vann och har sedan dess också slagit Schweiz och Storbritannien. Det ser ljust ut inför slutspelet och jag håller tummarna.

Mitt nyväckta curlingintresse fick mig att associera vidare till curlingföräldrar. Det är människor som är lite överbeskyddande mot sina barn och sopar bort allt störande som kan drabba de små.

Egentligen finns det många vuxna som lever på curlingvis för egen del. Såna som alltid tar den lätta vägen och som vill glida fram på en räkmacka genom livet. Som inte vill ta itu med problem, utan försöker hitta sätt att komma runt dem i stället.

Curlingpersonligheter tar sig inte an en uppgift, utan att försöka förhandla bort de jobbigaste inslagen. Och om det blir lite motigt med livspartnern, är de snabba att skaffa sig en ny, i stället för att jobba på sin relation.

Det där är bara ett sätt att förneka verkligheten. Livet bjuder på både glädje och bekymmer. Den som alltid tar den lätta vägen har svårare att klara sig när det verkligen gäller. Men om man tar sig an problemen med en positiv attityd, blir man starkare.

Annonser

3 svar to “På glid”

 1. Anna Says:

  Snygg koppling Pappa! Och bra skrivet!

 2. Gabbe Snabbe Says:

  Några Curling taglines:
  ”Spela Curling – bli stenad”
  Curling – när du inte orkar byta kanal”
  ”Jag är en curlingpappa”

 3. Alexandra Says:

  Har undrat över om det finns någon som är intresserad av denna sport…. men då har vi svaret. landslaget har ett fans iallafall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: