Film Film Film, del 17

Det händer att filmer som är riktigt bra av någon anledning aldrig upptäcks av den stora publiken. Jag tänker exempelvis på Out of time med Denzel Washington, Lasse Hallströms En dag i livet eller Woody Allens Kairos röda ros. Idag vill jag berätta om en annan ”doldis” i filmfloran, som är en riktig pärla: In the land of women.

Adam Brody från O.C. spelar Carter – killen som blir dumpad av sin flickvän och vars värld rasar samman. Han reser bort från LA och bosätter sig hos sin senila mormor i en annan stad. Där ägnar han tiden åt att tycka synd om sig själv och försöka reda ut sitt liv.

Carter lär snart känna kvinnorna i grannfamiljen – en mamma och hennes två döttrar. Trots att han är fullt upptagen med att tänka på sin egen situation, blir han för grannarna en person som har ett friskt utifrånperspektiv. Han blir en slags katalysator som får saker att hända i grannhuset.

Meg Ryan och framför allt Kristen Stewart från Twilight gör känsliga och övertygande rolltolkningar, vilket i och för sig är skådespelarnas uppgift. Men här görs det så bra att man ibland glömmer bort att det är en film och i stället dras in i historien och kommer riktigt nära det som händer.

Jon Kasdan, som ligger bakom det välskrivna manuset, gör här sin regidebut. Hans berättelse är inte särskilt udda, men känns ärlig och intim på ett sätt som gör att filmen höjer sig över mängden.

Så här skrev en av recensenterna: ”Superb! One of those rare movies you hate to see end.” Jag kunde inte ha uttryckt det bättre själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: