Singelliv, del 1

När man som jag har blivit singel utan att ha valt det själv och det har gått några år, dagdrömmer man om en ny kvinna och vem det skulle kunna bli. Det finns ett tomrum i livet som behöver fyllas.

En sak som irriterar mig, är när jag blir ovälkommet påmind om min situation. Det händer varje gång jag loggar in på Facebook. Eftersom jag har angett att jag är singel blir jag tydligen utvald att alltid ha annonser för datingsidor i marginalen. De senaste veckorna har min sida prytts av ett 20-tal olika annonser. Här är några av dem.

Det skulle vara mindre störande om tjejerna inte såg ut att vara i 18-årsåldern. Ibland – som här ovanför – har de dessutom antingen missat att klä på sig långbyxorna eller ”råkar” ha en iögonfallande urringning.

I de två annonserna här under blir man lovad att få dejta en modell. Det verkar lite orealistiskt, tycker jag. Eller också har de tröttnat på att jobba med killar med rutor på magen, vem vet?

I nästa rad av annonser erbjuds ryska kvinnor. Är de särskilt eftertraktade? En förklaring ges i annonsen längst till vänster. De är inte så komplicerade och feministiska som svenska kvinnor.

I annonsen här nedanför lockar man med ”Hot Swedish Women”. Själv tycker jag att det är märkligt att annonsen om svenska tjejer är på engelska. Annonsen till höger gör mig bara trött. Jag hoppas att inte alla de tusentals kvinnor som väntar på mig har opererat brösten till såna proportioner.

Ser man på! Här nedanför ser tjejerna ut att ha passerat 20-årsstrecket. Det talas till och med om en långvarig relation. Och att träffa en ”rolig kristen singel” vore kanske inte så dumt, även om det finns folk som tror att såna inte existerar.

Jag ska väl hitta nån så småningom (som är några år äldre). Tills dess får jag stå ut med annonserna.

4 svar to “Singelliv, del 1”

 1. fridaswork Says:

  Tjenixen Tony!

  Att arbeta som model betyder inte att man automatiskt tänder på magrutor. Jag jobbade som model i mina yngre dar, men det betyder inte att jag värdesatte utseende framför karisma och intelligens.
  Jag var fortfarande Frida.
  Modellandet är ett yrke som man råkar hamna i och säger inget alls om personen som står framför kameran,
  förutom att denna har en benstruktur som uppskattas av modevärlden.

  Lycka till i jakten på ditt hjärtas ros!

  Kram
  //Frida

 2. Tomas Nordquist Says:

  Haha, roligt inlägg 🙂

  Håller med dig om att det blir sjukt tröttsamt med dessa datingsajter som prackar på en bilder på tjejer utan kläder eller med extrema mått. Bra analys för övrigt av deras budskap, särskilt angående de ryska kvinnorna, haha 🙂

 3. Micke Broqvist Says:

  Jag har inte sett den här typen av annonser på Facebook. Möjligtvis kan det bero på att jag varit ganska så sparsam med att lämna några uppgifter om min person under min profil. Hade ett tag information om utbildningar, men det tog jag bort när jag fick förslag om att bli vän med tusen och åter tusen okända människor som råkat beträda samma skolområde som mig. Efter det blev det lugnt. 🙂

  Dom här sk kontaktannonserna är jag också MYCKET skeptisk till. Vare sig bild eller text säger ju någonting om hur personen på bilden är. Låter mest som dålig reklamtext, skriven av någon med förutfattade meningar om vad dem flesta, tror jag, ändå söker… Först och främst kan vi väl slå fast att s k ”modeller” inte egentligen är mer märkvärdiga än någon annan. De har samma problem, drömmar och vardagspussel som de flesta andra av oss har.

  Att det som du skriver skulle vara orealistiskt att ”dejta en modell” behöver ju inte heller vara sant. Om det nu är en ”modell” man söker. Att det per någon slags automatik skulle innebära att modeller söker partner med magrutor, ja de kanske stämmer… Om man är 18+ (min egna förutfattade mening). Eller så stämmer det lika bra eller dåligt som att att man som man söker någon som är modell-lik..

  Samtidigt så tror jag i det långa loppet att det handlar om vilken personlig mognad, utstrålning, självförtroende, självbild etc en person har. Det är det som är avgörande. Har man gott om det här så blir man anser jag, attraktiv oavsett antalet magrutor eller storlek på bysten.

  Nåja, dom här annonserna och dess innehåll/människosyn skulle man ju kunna plocka isär i småbitar och analysera. Och smaken är som bekant lika delad som baken. Jag anser som sagt att annonserna säger mer om dem som knåpat ihop dom.

 4. Singelliv, del 5 « Ditt & datt Says:

  […] singel bombarderas jag fortfarande av annonser från datingsajter på Facebook. Härom dagen möttes jag av den här. ”SÖKES […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: