Uppblåst dans

Under det tidiga 1980-talet fanns det bara två TV-kanaler i Sverige – TV1 och TV2. Det innebar att väldigt många fler människor såg samma program, jämfört med hur det är idag.

På fredagkvällarna såg den största delen av svenska folket på TV-underhållningen Nöjesmaskinen. Det innehöll musik, gäster, sketcher och andra roliga inslag och leddes av Sven Melander och Stina Dabrowski (som då hette Lundberg).

Varje fredag var det ett par inslag som återkom – antagligen för att de var så sjukt roliga. Ett av dem var Ballongdansen. Det var tre nakna engelska herrar som dansade endast skylda av några ballonger. Det där inslaget blev mäkta populärt och så småningom gjordes även en version med Sven Melander, Lasse Åberg och Bosse Larsson! Men den var inte på långa vägar så kul som ursprungsversionen.

När det där var som mest populärt, stegade några högstadiegrabbar in på rektorsexpeditionen i det lilla småländska samhälle där jag nu bor. De ville göra ballongdansen på en julfest i skolan och ville kolla att detta var OK. Rektorn var mycket tveksam, men gav till slut sitt tillstånd under förutsättning att grabbarna skulle ha på sig gymnastikbyxor under framförandet.

När det blev dags för julfesten gjorde grabbarna sin dans och de hade verkligen på sig gymnastikbyxorna. Men de hade satt dem på sina huvuden!

Här kan du se ursprungsversionen. Fortfarande lika kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: