Varan eller inte varan…

Vad tänker du på när du hör ordet varan? Själv tänker jag på såna där stora ödlor som de utsvultna deltagarna i Expedition Robinson försökte fånga för att grilla.

I morse hade min son Victor kraftiga bröstsmärtor och vi åkte till akuten. Där tog de alla möjliga prover och ställde frågor om allergier och annat. En fråga handlade om ifall han brukade få varan-behandling. Victor tänkte också på såna där ödlor och frågade om det där verkligen stod i hans papper. Nej då, det var en fråga som alla fick.

Efteråt kunde ingen av oss hålla oss för skratt. Victor funderade över om det var så vanligt att folk hade varaner hemma nu för tiden och om det var därför de ställde frågan. ”Det här måste du skriva om i bloggen”, sa han.

Vi kunde inte sluta skratta, varken jag eller han som hade ont. Jag tänkte direkt på den där dagen då jag trodde att jag skulle dö – av skratt.

När sköterskan ställde varan-frågan associerade jag själv till TV-serien V, som gick nån gång på 80-talet. Man satt klistrad vid TV:n varje vecka för att se hur det gick.

V handlade om att aliens kom till jorden med sina rymdskepp. De såg ut som människor och verkade vänligt stämda. Men när deras ledare (hon på bilden här ovanför) spärrade upp gapet och svalde en stor råtta, började man ana oråd. Det visade sig att de egentligen var nån slags ondsinta ödlor, förklädda som människor. De hade nog behövt få varan-behandling.

Ja, så där gick tankebanorna på sjukhuset. Hur som helst var det skönt att ha nåt att skratta åt mitt i eländet. Ett gott skratt förlänger ju som bekant livet.

Annonser

3 svar to “Varan eller inte varan…”

 1. Ola Says:

  Haha, fett skönt 😀
  men Victor mår bättre hoppas jag?

 2. Elin Says:

  Visst fick man den frågan när man tog vaccinet mot svininfluensa också?

 3. Metronyx Says:

  Hoppas Viktor mår bättre nu. Märklig fråga ändå. Varan är det inte blodförtunnande medel (bortsett från ödlorna naturligtvis) ?
  Nåja det är kanske Waran och ödlor blir ju allt oftare husdjur nu för tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: